A 471-esen részegen okozott halálos karambolt

birosag.hu

2019.05.13. 08:35

A 471-esen részegen okozott halálos karambolt
Fotó: MTI, archív, Czeglédi Zsolt

A 28 éves vétlen autós a helyszínen meghalt.

Hirdetés

Előkészítő ülést tart a Debreceni Járásbíróság május 15-én annak a vádlottnak az ügyében, akivel szemben halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt emelt vádat az ügyészség.

A vádirat lényege szerint tavaly január 19-én hajnali 5.27-kor a vádlott egyedül autózott a 471-es számú főúton BMW-jével Hajdúsámson felől Debrecen irányába. A főúton éjszakai látási viszonyok voltak, közvilágítás azonban nem, az útburkolat egyenetlen és csúszós, felülete vizes, a megengedett legnagyobb sebesség 90 kilométer per óra.

A bocskaikerti vádlott nem lépte túl a sebességhatárt, 75-80 km/h-val haladt, biztonsági övét is használta, azonban közepesen ittas állapotban volt, így figyelmetlensége, illetve dekoncentráltsága folytán a járművel megcsúszott, az autó megpördülve áttért a vádlott menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba – fogalmaz a vád.

A Debrecen felől Hajdúsámson irányába haladó sértett észlelte az átsodródott gépkocsit, az ütközést azonban elhárítani már nem tudta. A két autó összeütközött, majd a vádlott autója megpördülve a füves útpadkán állt meg, míg a sértett gépkocsija az ütközéstől 8,2 métert hátra lökődve szintén megpördült.

A baleset következtében a vétlen gépkocsi 28 éves tornyospálcai vezetője olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A balesetben az ittasan vezető vádlott is súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. A vád szerint a baleset időpontjában a vádlott használta, míg a sértett nem használta a biztonsági övet.
HajdúsámsonTornyospálca

Szóljon hozzá!

Hirdetés