Hirdetés

Hirdetés

Rekord a Debreceni Egyetemen: majdnem ezerrel többen jelentkeztek, mint tavaly!

2019.04.09. 16:42

Rekord a Debreceni Egyetemen: majdnem ezerrel többen jelentkeztek, mint tavaly!
Pósánné Rácz Annamária oktatási igazgató.és Bartha Elek oktatási rektorhelyettes (Fotó: unideb.hu)

Az intézmény alapképzéseit idén 13 százalékkal többen jelölték meg.

Hirdetés

Hirdetés

Az országos átlagot csaknem megtriplázva, 11 százalékkal többen jelentkeztek első helyen a Debreceni Egyetemre, mint tavaly – jelentette be Bartha Elek rektorhelyettes és Pósánné Rácz Annamária oktatási igazgató az intézményben tartott keddi sajtótájékoztatón.

Országosan több mint 112 ezren, az előző évinél 4 százalékkal többen jelentkeztek a hazai felsőoktatási intézményekbe a 2019/20-as tanévre meghirdetett képzésekre. Közülük 9830-an a Debreceni Egyetemet jelölték meg első helyen, ez megközelítőleg 1000-rel több a tavalyinál.

Így továbbra is hazánk második legnépszerűbb felsőoktatási intézménye a debreceni.

2019 szeptemberében 71 alap- és 84 mesterszakot, 6 osztatlan képzést, valamint 7 felsőoktatási szakképzést indít a Debreceni Egyetem. Az intézmény alapképzéseit idén 13 százalékkal többen jelölték meg, mint tavaly. Közülük az ápolás és betegellátás, az általános orvos, az óvodapedagógus és a gépészmérnök szakok voltak a legnépszerűbbek ebben az évben.

 A felvételizők április 19-től láthatják az e-felvételi rendszerben az adataikat és a feltöltött dokumentumaikat, és itt kapnak értesítést a hiányzó dokumentumokról is, melyeket legkésőbb július 10-ig lehet pótolni, illetve eddig lehet változtatni a jelentkezések sorrendjén is.

A ponthatárokat várhatóan július 24-én hirdetik ki.

Debreceni Egyetemfelsőoktatás

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.