Hirdetés

Hirdetés

A debreceni a legmenőbb vidéki egyetem

2019.04.03. 18:07

A debreceni a legmenőbb vidéki egyetem
(Fotó: Cívishír)

Országosan csak az ELTE-re jelentkeztek többen.

Hirdetés

Hirdetés

Összesen 112 034-en nyújtottak be jelentkezést a 2019. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban, ez a tavalyi hasonló érték 104 százaléka - közölte Horváth Zita felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár.

Alapképzésre 77 211, mesterképzésre 17 893, osztatlan képzésre 12 ezer, felsőoktatási szakképzésre 4930 diák jelentkezett.  Állami ösztöndíjas képzést 97 312-en, önköltségest 14 722-en választottak.

A legnépszerűbb intézmény több szempontból is az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE), amelyet csaknem 14 ezren jelöltek meg első helyen.  A második legmagasabb számban a Debreceni Egyetemet jelölték meg, a "dobogó" harmadik fokán pedig a Szegedi Tudományegyetem áll.

A legnépszerűbb alapképzés a tavalyi évhez hasonlóan a gazdálkodási és menedzsment, amelyet idén még többen, 5149-en választottak - emelte ki a helyettes államtitkár. Ezt követi a mérnökinformatikus 3681 jelentkezéssel, majd az ápolás és betegellátás, az óvodapedagógus és a pszichológia jön a sorban. A gyógypedagógia és a tanító még mindig a kedveltebb szakok között található, ezekre óriási szükség van - emelte ki Horváth Zita.

 A felvételivel kapcsolatos kommunikáció a www.felvi.hu oldalon, valamint e-mailben zajlik, ezért az Oktatási Hivatal elnöke arra hívta fel a jelentkezők figyelmét, hogy fokozottan ellenőrizzék a megadott elektronikus postafiókjukat.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.