Hirdetés

Súlyosan megsérült a debreceni baleset feltételezett okozója

civishir.hu

2019.03.04. 20:07

Súlyosan megsérült a debreceni baleset feltételezett okozója
A két jármű a Debrecen Ítélőtábla épületéig sodródott (Fotó: Rendőrség)

A Chevrolet Camaro vezetője nem kapta meg az elsőbbséget a fokozott figyelmet igénylő belvárosi kereszteződésben.

Hirdetés

Súlyos, 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett az a nő, aki az eddigi adatok alapján nem adott elsőbbséget, és ebből adódóan két személygépkocsi ütközött össze március 3-án (vasárnap) Debrecen belvárosában.

Rendőrségi információink szerint a nő a Széchenyi utcán haladt Nissanjával a Piac utca irányába, amikor a kiskörúti kereszteződéshez érve nem adott elsőbbséget a Tisza István utcán a Miklós utca felé tartó Chevrolet Camarónak. A jellegzetes amerikai autót egy férfit vezette, aki a karambol során könnyebben sérült.

Mind a Tisza-Széchenyi, mind az Antall-Miklós utcai kereszteződésben észnél kell lenniük a járművezetőknek, hiszen a kevésbé forgalmas kiskörút a védett út, ami megtévesztheti a helyismerettel nem rendelkező és/vagy elbambuló sofőröket. Természetesen, ha a lámpák sárgán villognak, a stoptáblák és az útburkolati jelek akkor is egyérteleműen jelzik: a Széchenyi, illetve a Miklós utcán haladóknak elsőbbséget kell adniuk a kiskörúton közlekedők számára.

A balesetet egy olvasói fénykép alapján hosszasan kommentálták a DEBRECENBEN HALLOTTAM csoportban. A tények ismerete nélkül – miként az gyakran lenni szokott – sokan vakvágányra is futottak a következtetéseket illetően.

Egy Chevrolet Camarót sokan megbámulnak a debreceni utakon is, nem csoda, ez a gépkocsi volt a General Motors válasza a Ford ikonikussá vált Mustang modelljére.

RaL

Szóljon hozzá!

Hirdetés