Hirdetés

Hirdetés

Letöltendőt kérnek az anyját hasba szúró sámsonkerti nőre

civishir.hu

2019.02.12. 08:04

Letöltendőt kérnek az anyját hasba szúró sámsonkerti nőre
A kép illusztráció

Életmentő műtétet kellett rajta végrehajtani.

Hirdetés

Hirdetés

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat az ellen a nő ellen, aki egy elhúzódó vita után hasba szúrta az anyját. A vádlottnak sohasem volt jó a viszonya az édesanyjával, a köztük lévő konfliktus a vádlott gyermekkorában kezdődött.

Miután a vádlott családot alapított és gyermeke is született, több éven keresztül nehezen volt megoldható a lakhatásuk, több településen is laktak bérelt lakásban, illetve időszakonként befogadta őket a sértett is nyírábrányi házba, ahol ő maga is szívességi lakáshasználóként élt másik gyermekével. A rendszeres költözködés miatt a vádlottnak több személyes holmija maradt az édesanyjánál.

2018. május 25-én a vádlott felkereste a anyját a nyírábrányi háznál, és arra kérte, engedje meg, hogy egy ideig nála maradjon. Az anyja a kérését megtagadta, de megengedte neki, hogy aznap ott maradhat, amíg a házban lévő holmijait összeszedi.

A vádlott a teljes napot a házban töltötte, azonban közte és az anyja között folyamatos viták és veszekedések robbantak ki. Május 25-én kora este a vádlott hátulról (előzetes szóváltás nélkül) anyjára támadt, a haját tépte, trágár módon szidalmazta.

A konfliktus során a sértett védekezett, tépték egymás haját és ruházatát, miközben a vádlott az anyját a hajánál fogva behúzta egy másik szobába, ahol elővett egy konyhakést, és hasba szúrta.

A sértett megragadta a lánya kezét, sikerült tőle elvenni a kést, majd kiszaladt és a szomszédoktól próbált segítséget kérni. Ez idő alatt a vádlott telefonon bejelentést tett a rendőrségre, miszerint az anyja saját magát megszúrta.

Az Országos Mentőszolgálat rövid időn belül kórházba szállította a sértettet, ahol életmentő műtétet hajtottak végre rajta.

Az anya 8 napon túl gyógyuló, áthatoló, a hasüreg megnyílásával járó életveszélyes szúrt sérülést szenvedett.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség a letartóztatásban lévő vádlott ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. Vádiratában börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta.
NyírábrányHajdúsámsonSámsonkert

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.