Hirdetés

Hamarosan valóságos csoda épül Debrecenben

epiteszforum.hu, civishir.hu

2019.02.15. 08:01

Hamarosan valóságos csoda épül Debrecenben
Látványtervek: epiteszforum.hu

Két dombot is felhúznak mellé. +Videó

Hirdetés

Hirdetés

Ha minden a tervek szerint halad, akkor idén nyáron nekilátnak a Debreceni Innovációs Központ építéséhez a Vezér utcai egyetemi ipari parkban. Az ötezer négyzetméter alapterületű, háromszintes komplexumot a BORD Építész Stúdió álmodta meg, mégpedig úgy, hogy egyszerre lehessen gyakorlati és oktatási bázis, miközben inkubációs tevékenységek végzésére alkalmas. Az epiteszforum.hu beszámolója szerint az alsó szint laboroknak és műhelyeknek ad helyet, az emlet közösségi innovációs „piactér” lesz étkezővel, pihenőkkel, tárgyalókkal és coworking területekkel, a második emeleten pedig irodák működnek majd. Az épület mellett két mesterséges dombot is kialakítanak, ide rejtik a gépészetet és a kerékpártárolókat. 

A projekt négymilliárd forintos költségvetését az állam állja.

Az Innovációs Központ kiviteli terveinek készítése folyamatban van, a terület előkészítése a következő hónapokban kezdődhet el.

Az innovációs központ megvalósításában oroszlánrésze van az UD TUTI Tudományos, Technológiai és Innovációs Park Kft-nek, ami az egyetem cége és a Mádi Borakadémia működtetését is végzi majd.

 

Galéria

Vezér utcainnovációs központ

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.