Hirdetés

Fontos szerződést írt alá a Continental Debrecenben

civishir.hu

2019.02.08. 15:44

Fontos szerződést írt alá a Continental Debrecenben
(Fotók: Fogarasi Renáta/Cívishír)

Még vonzóbb lesz a műszaki pálya.

Hirdetés

A Debrecenben gyárat építő Continental a 2019/2020-as tanévtől csatlakozik a Debreceni Egyetem képzéseihez, aminek a lényege, hogy a villamosmérnöki, a mechatronikai mérnöki, gépészmérnöki és vegyészmérnöki szakon Continental-specifikus oktatási modulokat tanulhatnak a hallgatók.

Erről írt alá együttműködési megállapodást Lukas Juranek, a Continental Powertrain Hungary Kft. ügyvezetője és Szilvássy Zoltán rektor február 8-án, a Debreceni Egyetemen.

Utóbbi kiemelte, a mostani ceremóniát hosszas műhelymunka előzte meg. Lukas Juranek hangsúlyozta, második otthonra leltek Debrecenben.

Szilvássy Zoltán

– Két éve dolgozunk ezen az együttműködésen. A Continental filozófiájának központi része az oktatás, ezek az itteni tevékenységünk esetében is alapvetők – tette hozzá Lukas Juranek.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter elmondta, amikor 2014-ben meghatározták a felsőoktatással kapcsolatos feladatokat, a leghangsúlyosabb az volt, miként közelítik annak rendszerét a munkaerőpiac igényeihez. Vonatkozik ez az oktatott tananyagok tartalmára, a hallgatók képességeire, de arra is, hogyan tud az egyetem együttműködni gazdasági környezetével.

– Az általunk meghatározott elvek működni látszanak az ország majdnem minden részén, különösen igaz ez Debrecenre – említette, hangsúlyozva, jelentős források jutnak az itteni műszaki képzés továbbfejlesztésére. A cél a Budapesti Műszaki Egyetemmel versenyképes oktatási rendszer megteremtése a cívisvárosban.

Papp László polgármester elmondta, a Continental kovácsa volt a Debrecent a gazdaságfejlesztés területén ma jellemző sikersztorinak és hozzájárult további sikerekhez. – Sokat tanultunk a Continentallal folytatott tárgyalásokból. Debrecen vonzereje a mostani együttműködésnek köszönhetően jelentős mértékben növekszik, az egyetem és a város stabil jövőképet kínál a fiataloknak.

A megállapodás értelmében a Continental szakmai gyakorlatokat szervez és gyakorlati helyet is biztosít a hallgatóknak, emellett munkalehetőséget kínál az általuk kiválasztott diákoknak.

Galéria

Debreceni EgyetemegyüttműködésContinental

Szóljon hozzá!

Hirdetés