Hirdetés

Kabátot adott az alvóra férfira. Hogy kifossza...

civishir.hu

2019.01.10. 08:21

Kabátot adott az alvóra férfira. Hogy kifossza...

Debreceni vasútállomáson loptak meg egy alvó részeget.

Hirdetés

Hirdetés

Két fiatalkorú tavaly február 17-én az esti órákban érkeztek Debrecenbe, majd február 18-án a hajnali órákban vonattal akartak hazautazni, ezért a vasútállomásra mentek, ahol összetalálkoztak az általuk korábbról ismert harmadrendű vádlottal.

Hajnali 3 óra körül észrevették, hogy az épületben, a jegypénztárak előtti pulthoz ment az ittas sértett, aki a fejét a kezére hajtva a pultnál elaludt. Ekkor a fiatalok odamentek hozzá, körbenézték a ruházatát és észrevették, hogy nadrágja hátsó zsebében van a pénztárcája. A másod- és harmadrendű vádlott felváltva, észrevétlenül próbálta a pénztárcát kivenni a sértett zsebéből, azonban azt nem tudták.

Ráterítette a kabátját

Miután többszöri próbálkozásra sem sikerült kivennia  zsebéből a pénztárcát, a másodrendű vádlott levette a saját kabátját és a sértett hátára terítette azt a látszatot keltve, hogy a rossz fizikális állapotban lévő férfi segítségére siettek. Ily módon az elsőrendű ki tudta venni a nadrágzsebből a pénztárcát, amiben 7 ezer forint készpénzt és különböző okmányokat találtak.

A vádlottak a bűncselekmény elkövetésével 8 ezer forint kárt okoztak.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottak ellen csoportosan, társtettesként elkövetett kifosztás bűntette és társtettesként elkövetett közokirattal visszaélés vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. 
Nagyállomásvasútállomás

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.