Hirdetés

Hirdetés

Audi-sztrájk: Debrecenre és a BMW-re is készülnek

hvg.hu

2019.01.31. 14:26

Audi-sztrájk: Debrecenre és a BMW-re is készülnek
Az Audinál elérték a céljukat a dolgozók (Fotó: MTI)

A német szakszervezeti főnök szerint a győriek egy igazságosabb Európáért is harcoltak.

Hirdetés

Hirdetés

A német IG Metall szakszervezet építkezésbe kezdett Magyarországon, és a magyar Vasas Szakszervezettel közösen irodát hozott létre Győrött és Kecskeméten. A kétmilliónál több munkavállalót tömörítő szervezet azért küzd, hogy az autógyártásban határokon átívelően nőjenek a juttatások. Wolfgang Lemb szakszervezeti vezető a HVG-nek adott interjúban a cívisvárosi BMW-beruházás is szóba került.

Amikor a nemzetközi építkezésbe fogtunk, alaposan megvizsgáltuk, melyek a regionális súlypontok, és merre vannak a német cégek. Az egyik legfontosabb segítség, amit nyújtani tudunk, hogy megteremtjük a kapcsolatot az anyavállalat döntéshozói és a helyi érdekképviselet között. Azt már most látjuk, hogy Debrecenben is lesz közös dolgunk a Vasassal, ahol BMW-gyár épül. Ez ügyben már folytattunk is beszélgetéseket Magyarországon

- fogalmazott a szakszervezeti vezető. Egy másik kérdésre válaszolva kifejtette, hogy nem a globalizációval harcolnak, azaz nem akarják megakadályoni a német cégek küldre telepedését, azt azonban igenis el akarják érni, hogy ne kizárólag a bérdömping jegyében hozzanak létre új gyárakat. A munkakörülmények legyenek mindenütt tisztességesek - tette hozzá Wolfgang Lemb, aki szerint a győri Audi-gyár munkásai  nem csak magukért, de egy igazságosabb Európáért is harcoltak.

 

BMWsztrájkAudi

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.