Hirdetés

Hirdetés

A focit nem lehet elég korán kezdeni. Négy óvoda kap műfüves pályát Debrecenben!

2019.01.23. 17:21

A focit nem lehet elég korán kezdeni. Négy óvoda kap műfüves pályát Debrecenben!
A Mesekert óvoda udvara. Az év végére itt műfüves pálya épül! (Fotó: polgármesteri hivatal)

A cívisváros sikeresen pályázott az MLSZ-nél.

Hirdetés

Hirdetés

Az Ispotály utcai, a Mesekert, a Szivárvány, valamint a Nagyerdei Óvodában épülhet hamarosan új műfüves focipálya a kicsik számára. Így Debrecenben összesen nyolc óvodában lesz már ilyen létesítmény - jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján  Papp Viktor önkormányzati képviselő.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) Óvodai Pályaépítési Programja keretében 2018-ban hirdetett pályázatot a megyei jogú városok önkormányzatai részére városonként 4-4 sportlétesítmény létrehozására. A pályázaton Debrecen önkormányzata is sikeresen szerepelt.

Az új pályák az eddigi ovi-foci pályáknál nagyobbak, úgynevezett grundméretűek (12 méter x 24 méter) lesznek, palánkkal és labdafogóval, valamint 2 méteres szegéllyel körülkerítve.

A létesítmények Debrecenben összesen bruttó 59.661.498 forintból valósulnak meg, melyhez az önkormányzat saját forrásból 10 százalékos önerőt, azaz bruttó 5.966.150 forintot biztosít. A kivitelezési tendert és az építkezést az MLSZ bonyolítja le, a pályák megépítésére – a pályázati kiírásban foglaltak szerint – előre láthatólag 2019. december 31-ig kerül sor.

Papp Viktor    (Fotó: polgármesteri hivatal)
 

Debrecenben jelenleg a Kemény Zsigmond utcai, a Pósa utcai, az Arany János és a Százszorszép Óvodában van műfüves focipálya.

Debrecen olyan élhető város, melynek önkormányzata nagy figyelmet fordít az egészségmegőrzés, az egészségfejlesztés népszerűsítésére és feltételeinek megteremtésére. Az óvodai sportolás fő célja pedig éppen az, hogy életre szólóan megszerettesse a gyerekekkel a testmozgást, az egészséges életmódot

– hangsúlyozta a témában tartott sajtótájékoztatón Papp Viktor önkormányzati képviselő.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.