Hirdetés

Hirdetés

A fejben dől el a lényeg? Debrecenben kifejtik!

2019.01.15. 14:29

A fejben dől el a lényeg? Debrecenben kifejtik!
(Fotó: illusztráció)

A mentális felkészülés kulcsfontosságú.

Hirdetés

Hirdetés

  • Időpont

    2019.01.16. 17:00

  • Helyszín

    Citius, Altius, Fortius, avagy sportpszichológia a gyakorlatban

  • Jegyár

    ingyenes!

A kimagasló sporteredmények mögött gyakran a tehetségen és fizikai állapoton túl a mentális felkészülés jelenti a siker zálogát – ezen a héten, az évadnyitó előadáson ezt a témát járja körül a Debreceni Egyetem tudományos sorozata, a Science Café.

Gyorsabban, magasabbra, erősebben! A sportolók igen hamar megfeleltek, adaptálódtak az olimpia jelmondataként fémjelzett mottóhoz. A maratoni futás olimpiai bajnoka 2012-ben 2 óra 8 perc alatt teljesítette a távot, aki ha az 1904-es olimpia bajnoka ellen indul, majdnem másfél órával győzi le.

Joggal merül fel a kérdés: vajon mi állhat ennek a hátterében?

- Fejlődő technológia, változó gének, a sport innovációja, megváltozott hozzáállás, az emberi test képességeinek jobb megértése, határainak fokozatos kitolása együttesen járulhatnak hozzá az élsportolók legfontosabb céljának eléréséhez, a teljesítményük folyamatos növeléséhez. Azonban sokszor a kimagasló sportolói sikerek, világbajnoki rekordok, olimpiai csúcsok mögött nem csupán a sportoló veleszületett tehetsége, megfelelő fizikai állapota áll, hanem a mentális felkészülés kulcsfontosságú alkalmazása

– mondta a hirek.unideb.hu portálnak Kiss Brigitta, a Debreceni Egyetem, Pszichológiai Intézet pszichológus, sport-pszicho diagnoszta jelöltje.

A „Citius, Altius, Fortius, avagy sportpszichológia a gyakorlatban” című előadás során a sportpszichológia elméleti ismereteit gyakorlati praktikumokban mutatja be, amelyek alkalmazhatók lehetnek a sportolók teljesítményértékelési, -fejlesztési, valamint karriertervének kialakításában. Így a sportszakemberek, sportolók, valamint a sportot kedvelő laikusok is betekintést nyerhetnek a sportpszichológia legfontosabb esszenciáiról.

Időpont: 2019. január 16. szerda 17 óra
Helyszín: Fórum Bevásárlóközpont Libri Könyvesbolt (Debrecen, Csapó u. 30.)
sportpszichológia

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.