Hirdetés

A Hajdúságba jönni nem kifejezett diéta

civishir.hu

2018.12.01. 17:59

A Hajdúságba jönni nem kifejezett diéta

Böszörményben járt a Gasztroangyal.

Hirdetés

Fekete Zsóka hajdúböszörményi mangalicatenyésztőnél kezdte hajdúsági látogatását Borbás Marcsi, a Gasztroangyal műsorvezetője a december elsején adásba került műsorban. A törékeny, fiatal hölgy 2012 óta foglalkozik állattartással, az utóbbi időben pedig prémium kézműves termékek előállításával is. A sonkáknak, szalonnáknak, kolbászoknak, tepertőkrémeknek messze földön híre szaladt: több étterem, köztük budapesti Michelin-csillagos beszállítója is. A Zsóka gazdaságából származó orjából Szalóki Barna séf főzött – kis köménnyel megbolondított – gazdagon zöldségezett húslevest, amibe a Civilek a Lakóhelyért Egyesület asszonyainak saját kézzel készített csigatésztája került. Nagy Imre elnök örömmel számolt be róla, 50 fős csapatukban immár urak is vannak.

Borbás Marcsi hagyományos, 32 alkalommal forgatott slambucot és marhagulyást is kóstolt, de elnyerte tetszését a Böszörményi parasztkifli és a kapros tejföllel megkent, lila hagymával és tepertővel megszórt sparheltlángos is. 

A további édes süteményekhez – kakastaréj, ködmönujj – a diót helyi fa adta, a túró pedig Szabó Henrietta Hetta Sajtműhelyéből származott. A műsorvezető meglátogatta Bojti Tibor őstermelő boltját is, ahol a húsárutól a mézig rengeteg finomság található. A tulajdonos elmondta, csak olyasmit kínál, amit maga is szívesen elfogyasztana. 

A teljes adás visszanézhető ITT

HajdúböszörményGasztroangyal

Szóljon hozzá!

Hirdetés