civishir.hu
2018.12.01. 17:59
Böszörményben járt a Gasztroangyal.
Fekete Zsóka hajdúböszörményi mangalicatenyésztőnél kezdte hajdúsági látogatását Borbás Marcsi, a Gasztroangyal műsorvezetője a december elsején adásba került műsorban. A törékeny, fiatal hölgy 2012 óta foglalkozik állattartással, az utóbbi időben pedig prémium kézműves termékek előállításával is. A sonkáknak, szalonnáknak, kolbászoknak, tepertőkrémeknek messze földön híre szaladt: több étterem, köztük budapesti Michelin-csillagos beszállítója is. A Zsóka gazdaságából származó orjából Szalóki Barna séf főzött – kis köménnyel megbolondított – gazdagon zöldségezett húslevest, amibe a Civilek a Lakóhelyért Egyesület asszonyainak saját kézzel készített csigatésztája került. Nagy Imre elnök örömmel számolt be róla, 50 fős csapatukban immár urak is vannak.
Borbás Marcsi hagyományos, 32 alkalommal forgatott slambucot és marhagulyást is kóstolt, de elnyerte tetszését a Böszörményi parasztkifli és a kapros tejföllel megkent, lila hagymával és tepertővel megszórt sparheltlángos is.
A további édes süteményekhez – kakastaréj, ködmönujj – a diót helyi fa adta, a túró pedig Szabó Henrietta Hetta Sajtműhelyéből származott. A műsorvezető meglátogatta Bojti Tibor őstermelő boltját is, ahol a húsárutól a mézig rengeteg finomság található. A tulajdonos elmondta, csak olyasmit kínál, amit maga is szívesen elfogyasztana.
A teljes adás visszanézhető ITT
Elkelt a Víg-Kend Major.
A leállás a ki- és belépő irányú forgalmat egyaránt érinti.
Igazgatóhelyettesére emlékezik a fürdőváros.
Betört egy házba.
A Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj jelöltjeire még március 20-ig lehet szavazni.
Ezen az oldalon sütiket használunk. A böngészéssel ezt elfogadod.
További Információkcivishir.hu - Minden jog fenntartva! (2023.03.28)