Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ahol mindenki szereti és érti a matekot

| 2018. 11. 15. | 20:00:00
Megválasztották az Év Honlapját.
Ahol mindenki szereti és érti a matekot
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Zsinórban negyedik alkalommal választották az Év Honlapjának a mateking.hu-t. Nem véletlen, hogy ez Magyarország legnépszerűbb egyetemi e-learning oldala. Képes valami olyanra, ami elsőre hihetetlennek tűnik: úgy tanítja a matematikát, hogy közben észrevétlenül megszeretjük és nem mellesleg megértjük. A honlapon jelenleg 1046 egyetemi és 241 középiskolai tananyag található, a jelenleg közel 100ezer felhasználó legnagyobb örömére.

November 14-én este a Marketing Summit Hungary rendezvény keretében osztották ki az idei Év Honlapja díjakat. A mateking.hu-t 2015, 2016 és 2017 után 2018-ban is kitüntették: ezúttal E-learning kategóriában ítélték meg a legjobbnak az oldalt.

A weboldal megálmodói az újabb kitüntetést annak köszönhetik, hogy az elmúlt egy év során rengeteg fejlesztést vittek véghez, olyan fejlesztéseket, amelyek még nagyobb élménnyé varázsolják a tanulást.

És, hogy miért fontos az, hogy végre hazánkban is egyre több díjnyertes e-learning oldal működik?

Annak ellenére, hogy a magyar diákok töltik a legtöbb időt az iskolán kívüli matektanulással régiónkban, eredményeiken ez sajnos nem látszik.

Ha összeadjuk az iskolai és iskolán kívüli matektanulásra fordított időt, akkor azt látjuk, hogy a német diákok összességében kevesebb időt fordítanak a tanulásra, mégis jól teljesítenek, a lengyelek és a csehek az itthoninál több időt tanulnak, és nálunk jobban is teljesítenek, míg a szlovákok kevesebb ráfordított idővel közel velünk azonosan.

Trendi lesz?

A mi gyerekeink tehát sokat tanulnak, de még sincs igazi eredménye és ez egy komoly probléma. Ugyanakkor, ami első ránézésre hátránynak tűnik, azt még akár előnyre is fordíthatjuk a különféle e-learning rendszereknek az oktatásba történő hatékony integrálásával. Egy-egy ilyen megoldás akár újra az élmezőnybe is emelheti a magyar matematikaoktatást.

A modern, tabletről és okostelefonról is kényelmesen használható e-learning rendszerek amellett, hogy könnyű őket használni, egyúttal trendivé, élővé teszik a matematikát, amit így nem könyvtárban porosodó régi példatárakból, hanem a Z generáció számára már mindennapi eszközről, a telefonjukról tanulhatnak.

A matematika modern eszközökkel történő megértetésére és megszerettetésére az elmúlt években több kezdeményezés is indult hazánkban. Ezek közül az egyik kimagaslóan jó megoldás a mateking.hu weboldal, ami a középiskolai tananyagok mellett az egyetemi matek otthoni tanulását, gyakorlását teszi élménnyé, közben pedig helyre teszi a hiányzó kockákat, megerősíti a hézagos alapokat és ráadásul mindezt az éppen aktuális tananyag oktatásán keresztül.

Az e-learning azért is nagyon hatékony eszköz a felzárkóztatásban, mert korlátlan erőforrást és gyakorlási lehetőséget biztosít, teszi mindezt költséghatékonyan és jóformán bárki számára hozzáférhető módon.

Mosóczi András, a honlap ötletgazdája arról beszélt, amellett, hogy közel duplájára növelték a mateking.hu weboldalon a tananyagok számát és alapjaiban dolgozták át a teljes előfizetési rendszert, a legnagyobb fejlesztés a teljes tartalom megújítása és a középiskolai tananyagok bővítése volt.

„Az eddig megszokott lépésről-lépésre tanulás mellett bevezettük a léptetés hanggal funkciót, ami kényelmesebbé és gyorsabbá teszi a megértést azzal, hogy egyszerre látható és hallható is minden, így az információ több különböző csatornán jut el az agyba. Ezen kívül a elérhetővé tettük a teljes tananyagot videó változatban is”

– fogalmazott Mosóczi András.

A projekt vezetője elmondta, az eddigi egy funkció helyett mostanra három érhető el. Az irányítást teljesen a felhasználók kezébe adták.

„A különböző funkciók között menet közben is bármikor kedvük szerint tudnak váltani. A mateking ereje eddig is abban állt, hogy a tanulás tempóját mindenki a saját igényeire tudta szabni. Ez mostantól még inkább igaz, és a matektanulást sikerült végre valódi élménnyé varázsolni” – tette hozzá.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Letették a logisztikai csarnok alapkövét Ebesen
A cégcsoport érdekeltségein keresztül már Debrecenben is jelen van. Zöld és lakosságbarát.
Kiterjesztik a debreceni panelprogramot
Értékes városi ingatlanok eladásáról is döntöttek a képviselők.
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Innovációs Laboratóriumot avattak az NI Hungary debreceni telephelyén.
Hirdetés