Hirdetés

Üzletszerűen sikkasztott a hajdúböszörményi gumis

civishir.hu

2018.10.11. 08:02

Üzletszerűen sikkasztott a hajdúböszörményi gumis
A kép illusztráció

Kereskedett a rábízott holmival.

Hirdetés

Hirdetés

A gyanúsított gumijavító vállalkozást üzemeltetett Hajdúböszörményben, ahol – a kialakult szokás szerint – az ügyfeleknek lehetőségük volt a járműveiken elvégzett téli és nyári gumiabroncscsere alkalmával a leszerelt gumik elhelyezésére és tárolására a műhelyben.

A gyanúsított 2005 és 2017 közötti a gumicscseréket követően hét sértettet károsított meg akként, hogy a személygépkocsijukról, illetve a mezőgazdasági gépeikről leszerelt és tárolásra átadott gumikat eladta és az abból befolyt pénzzel a sajátjaként rendelkezett.

A balmazújvárosi férfi a hét sértettnek közel 1,3 milló forint kárt okozott, amiből csupán tízezer forint térült meg úgy, hogy az összeget a férfi átadta a sértettnek.

A nyomozás során a férfi beismerte a terhére rótt bűncselekmények elkövetését és kérte az eljárás felfüggesztését, valamint az ügy közvetítői eljárásra utalását. Ehhez a sértettek is hozzájárultak.

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a közvetítői eljárásra utalás törvényi feltételeinek a vizsgálatát követően a gyanúsított ellen kisebb értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette miatt indult büntetőeljárást hat hónapra felfüggesztette és az ügyet közvetítői eljárásra utalta. Ennek keretében

a gyanúsítottnak lehetősége nyílik a bűncselekménnyel okozott kár jóvátételére.

Amennyiben a közvetítői eljárás eredményes lesz, a Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a gyanúsított ellen indult büntetőeljárást meg fogja szüntetni.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.