Hirdetés

Hirdetés

Saját nevelésekkel kezdi a szezont a DVSE

civishir.hu

2018.10.02. 12:16

Saját nevelésekkel kezdi a szezont a DVSE
(Fotók: Fogarasi Renáta/Cívishír)

A debreceni vízilabdázók izgatottan várják a hétvégét.

Hirdetés

Hirdetés

Október 6-án, Tatabányán kezdi a 2018/2019-es szezont a DVSE OBI-es vízilabdacsapata, mely a tavalyi szezonban a nyolcadik helyen végzett – derült ki az október 2-i sajtótájékoztatón. 

A nyáron komoly fiatalításon átesett debreceniek a tavaly az alsóházban szerénykedő TVSE-vel csapnak össze 16 órától.

A jelentősen átalakult első osztályú debreceni csapatot Miroslav Bajin irányítja majd az előttük álló szezonban, a szerb szakember Komlósi Péter helyét vette át. Az eddigi utánpótlásért felelős vezetőedző segédei Kardos Sándor másodedző és Széll Gábor erőnléti és rehabilitációs edzők lesznek. Nem csak a szakma stábban, de a játékoskeretben is voltak változások. Kállay Márk a Ferencvárosban, Lévai Mérton az OSC-ben, Boros Tamás és Somlai Tamás Szegeden, Szőke Szabolcs Miskolcon, Dimitrije Obradovics Montenegróban folytatja, Süveges Máté edzőnek állt, míg Kaszanyi Roldan visszavonult.

Barcsa Lajos alpolgármester elmondta, a sportot stratégiai ügynek tekintik Debrecenben, így közel 1 milliárd forintot fordítanak rá; ebből versenysportra 300 milliót.

Barcsa Lajos

– A vízilabdát 50 millió forinttal támogatja a város. Utánpótlás csapatainkból egyre többen kerülnek fel az első osztályú csapatokba is, s Debrecenben 150 fiatal sportoló rendszeresen, szervezett keretek között vízilabdázik különböző csapatokban. Megfelelő infrastruktúrát biztosítunk ehhez, hiszen a sportuszoda még mindig az országban elsőosztályúnak mondható. Ez a csapat be fogja bizonyítani, sok saját nevelésű játékossal is eredményeket lehet elérni, s rendkívül büszkék vagyunk rá, hogy az utánpótlás csapatainkban olyanok játszanak, akik a nemzeti utánpótlás válogatottban is bemutatkozhattak – tette hozzá.

Az érkezők oldalán Kovács Gábor (OSC), Dőry Farkas (Partizan Belgrád), Kósik Soma (Miskolc) és az olasz Giorgo La Rosa (Catania) neve szerepel.

A 18-as bő keretben 11 saját nevelésű játékos szerepel, ráadásul a DVSE az egyik legfiatalabb csapat lesz a bajnokságban.

– Egy tudatos koncepció része, hogy a feltörekvő debreceni játékosoknak helyet biztosítunk az első osztályú keretben – mondta Becsky István, a DVSE elnöke. A konkrét célokat a szakmai stábbal úgy határozták meg, hogy teret engedjenek a debreceni fiataloknak.

Becsky István

– Nem mondjuk ki, hol akarunk végezni, hiszen ez egy átmeneti év lesz, amikor szeretnénk azt bizonyítani,  a debreceni csapat helyi játékosokkal, megfelelő idegen légiósokkal és profi játékosokkal karöltve jó eredményt tud elérni. Ez nagyon kockázatos, de bízunk benne, az újonnan alakult szakmai stábunk meg fog felelni ezeknek az elvárásoknak. Bajin beletanult a szakmába, végig járta a ranglétrát és a nap minden percében a vízilabdán jár az esze, hihetetlen odaadással vetette bele magát az idénybe – fogalmazott Becsky.

Az alapozást július utlsó hetében kezdték meg a hajdúságiak, augusztus első felében pedig már az idegen légiósok is megérkeztek.

Kovács Gábor, a DVSE új csapatkapitánya

A felkészülés első fel elsősorban fizikai felkészülésről szólt, és bár időnként játszottak kétkapus mérkőzéseket Kovács Gáborék, az első igazi megmérettetés a hazai rendezésű HBZ Kupa volt, ahol a második helyet szerezték meg. A második erőfelmérő épp a szombati ellenfél, a Tatabánya otthonában volt, ahol három mérkőzésből kettőt megnyertek a cívisvárosi pólósok.

A debreceni vízilabdacsapat az OBI B csoportjába került, ahol a PannErgy MVLC, az A-HID OSC Újbuda, a Szolnoki Dózsa, a VasasPlaket, az UVSE, a Tatabánya és a Kaposvári Vízilabda Klub lesznek ellenfelei.
vízilabdadvseDebrecen

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.