Hirdetés

Kezdődik egy újabb debreceni körforgalom kivitelezése!

Cívishír

2018.09.18. 12:58

Kezdődik egy újabb debreceni körforgalom kivitelezése!
Félmilliárdos beruházással alakítják át a Nagyerdei körút és a Pallagi út kereszteződését (Fotó: Cívishír)

A jövő nyártól könnyebb lesz közlekedni a Klinikánál.

Hirdetés

Ténylegesen is elkezdődik a csúcsidőben rendkívül forgalmas Nagyerdei körút – Pallagi úti kereszteződés körforgalommá alakítása szeptember 26-án; a munkálatok 11 hónapja alatt lesznek majd torlódások, de a csomópontot nem zárják le – hangzott el a városrészi önkormányzati képviselő, Mazsu János (Fidesz–KDNP) szeptember 18-i sajtótájékoztatóján.

A villamos-átjáró felújítását is magába foglaló építkezés 501 millió forintba kerül: 109 milliót önkormányzati, a fennmaradó összeget uniós forrásból fedezik. A kivitelező a helyi Nagymester Kft.

– A beruházás jól illeszkedik a városi forgalmi átszervezési programba. A kereszteződésen óriási forgalom folyik át, ezért is pályázott Debrecen az átalakítás érdekében – utalt Mazsu János a közeli Klinika, a Debreceni Egyetem és a Teva miatti rengeteg járműre. Olyan körforgalmat építenek (mint a grafikán látható), amelyik lehetővé teszi, hogy a Pallag felé haladóknak a Nagyerdei körút egyik ágáról se kelljen ténylegesen behajtani a kereszteződésbe (plusz kanyarodó sávok).

Mint a képviselő fogalmazott, ez az átépítés legalább 10 évig elegendő lesz kiszolgálni a fürdőberuházás és a pallagi fejlesztések (lakópark, nemzetközi iskola, sportpályák stb.) következtében megnövekedő forgalmat. Az átalakítás során – tette hozzá – a lehető legkevesebb kárt teszik majd a zöldterületben.

RaL

Debrecenkörforgalom

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.