Hirdetés

Hirdetés

Így látják a helyzetet a debreceni Adyban

Cívishír

2018.09.04. 07:54

Így látják a helyzetet a debreceni Adyban
Így megy ez a magyar ugaron (Fotó: Cívishír)

„Felolvasott pár sort az irigységről és a haragról. Utána síri csönd.”

Hirdetés

Hirdetés

Szülők és diákok is megírták a Cívishírnek, hogyan zajlott az első találkozás, vagyis az évnyitó az Ady Endre Gimnázium az új igazgatóval.

Egy lány úgy fogalmazott, „pont annyira volt elkeserítően vicces, mint amire számított”.

– Ennyire kellemetlenül még beszéd alatt nem éreztem magam, egyszerűen annyira összeszedetlen, önálló gondolatok szűkében volt, én szégyelltem magam. Felolvasott pár sort az irigységről és a haragról. Utána síri csönd. Egy hadarva elmotyogott valamit hallottam, és közben csak arra tudtam gondolni, hogy nem akarok itthon maradni. El, minél előbb. Minél messzebb – idézte fel a hétfő reggelt.

Azért alapvetően az a gondolat tér vissza, immár muszáj együtt élni az új helyzettel, ha nem is felejtik Rózsavölgyi Gábor eltávolításának körülményeit. – Egyrészt felháborít a Debreceni Tankerületi Központ kicsinyes bosszúhadjárata Rózsavölgyi Gábor ellen, másrészt a gyerekeink miatt adnunk kell egy esélyt az új igazgatónak. Nincs más választásunk – mutatott rá egy szülő, aki szerint a DK-nak sem az Ady, hanem a tankerületi vezető, Pappné Gyulai Katalin ablaka alatt kellett volna tünteni. – Nem tesz jót a diákoknak sem, hogy politikai célra akarják felhasználni ezt az egyszemélyes bosszúhadjáratot – tette hozzá. 

Mint kiderült, legalább harminc-negyven gyerek volt feketében, olyan is akadt, a Türk-beszéd alatt hátat fordított.

Egy másik szülő szerint ideje előre nézni, nem lehet leragadni.

– Az iskolában a nagy többség pontosan tisztában van a helyzettel. Azzal is, hogy semmibe vették az elég határozott véleményét, mint szülő, pedagógus vagy diák, meg azzal is, hogy tehetetlenek vagyunk – összegezte.

Mások (diákok) reagálásából leginkább az jött le, mennyire irritálja őket az, hogy miközben mástól sem hangos a kormányzati propaganda, minthogy „konzultáció az emberekkel mindennek felett”, a helyi hatalom simán rájuk erőszakolta az akaratát a pedagógusi kar, a szülői munkaközösség és a diákönkormányzat eltérő álláspontja ellenére. – Ennyit a demokráciáról – kommentált az egyik adys.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.