Hirdetés

Hirdetés

Újra kellett éleszteni egy gyereket a debreceni strandon

civishir.hu

2018.08.08. 11:55

Újra kellett éleszteni egy gyereket a debreceni strandon
Fotó: debrecenikepeslapok.blogspot.hu

Egy fürdőző kezdte meg a szívmasszázst.

Hirdetés

Hirdetés

A Kerekestelepi Fürdő hideg vizes medencéjében elmerült gyereket húztak parta fürdőzők augusztus 7-én délután. (A medence 110 centimétertől 170 centiméterig mélyül). A 12 év körüli kisfiú újraélesztését szívmasszázzsal egy fürdővendégként a helyszínen tartózkodó debreceni hölgy kezdte meg, aki egészégügyi dolgozó. A strandra két mentőautó érkezett és a rendőrséget is értesítették. A kisfiút a mentők további ellátást követően súlyos, de stabil állapotban szállították kórházba.

Nem hivatalos információk szerint a gyerek megbotlott, beverte a fejét, aztán esett a vízbe.

A rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az ügyet. A fürdő kameráinak elemzése után megállapítást nyert, hogy sem bűncselekmény, sem szabálysértés nem történt. Senkit nem lehet büntetőjogi felelősségre vonni az eset bekövetkezése kapcsán. Arról tájékoztattak, az úszómester azonnal a gyerekhez ment, mikor értesült az esetről. A baleset körülményeit szakértői vizsgálat tisztázhatja.

A fiú állapotával kapcsolatban kerestük az egyetem sajtóosztályát, ahol közölték, hogy az esetről felvilágosítást nem adhatnak a hozzátartozók írásos beleegyezése nélkül, mivel kiskorú az érintett.

Úgy tudjuk, a kisfiú egy 16 éves társával volt a strandon. 

A Cívishír megkeresésére a strandfürdő csütörtökre ígért tájékoztatást.

újraélesztésKerekestelepi Fürdő

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.