Hirdetés

Hirdetés

Több mint háromszázmillió forintból újítják fel a 130 éves debreceni óvodát

2018.08.13. 18:12

Több mint háromszázmillió forintból újítják fel a 130 éves debreceni óvodát
A látványterv - várhatóan jövő tavasszal adják át az intézményt (Fotók: Miskolczi János)

Lesz majd benne csoportszoba, valamint sport- és szabadidős épület is.

Hirdetés

Hirdetés

Elkezdődött az Alsójózsai Kerekerdő Óvoda épületének komplex felújítása, mely külső- és belső munkálatokat is magában foglal. A korszerűsítés mellett új csoportszobával, valamint sport- és szabadidős épülettel bővül az intézmény. A munkafolyamat már megkezdődött, jelenleg bontási munkát végeznek, az átadás várható időpontja 2019. június 9.

A debrecen önkormányzat 290 398 090 forint vissza nem térítendő támogatást nyert az óvoda felújítására. az önerő: 28 831 555 forint.

Az Alsójózsai Kerekerdő Óvoda 1887-ben épült és nyílt meg Debrecen-Józsa városrészben. Az épületet 1994-ben bővítették ki. Az intézményben jelenleg hat óvodai csoport működik. A közel 130 éves épület leromlott állagú, mely egészségügyi- és gazdasági szempontokat figyelembe véve korszerűsítésre szorul.

Amíg a felújítás tart, a gyerekeket a Lórántffy általános iskola egy tantermében, a
Református Egyházközség Deák Ferenc utcai gyülekezeti házában, továbbá a Deák Ferenc utca 72. szám alatti régi, de erre a célra felújított iskolaépületben helyezik el - mondta el Balázs Ákos, a városrész önkormányzati képviselője.

Józsaóvoda

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.