Hirdetés

Hirdetés

Meglepetést ígér a debreceni kinevezési botrány egyik érintettje

Cívishír

2018.08.08. 19:42

Meglepetést ígér a debreceni kinevezési botrány egyik érintettje
Türk László a fókuszban (Fotó: Fogarasi Renáta, Cívishír)

Közben aláírásgyűjtés indult a neten a miniszteri döntés ellen.

Hirdetés

Hirdetés

– A pedagóguspálya az életem. Minden erőmmel azért tanultam, arra készültem, hogy akár egy olyan jeles gimnázium, mint az Ady élén is megálljam a helyemet. A pályázati időszakban elhangzott vélemények annyiban befolyásolnak, amennyiben világos célt jelölnek ki számomra, hogy mely területeken kell igazolnom a rátermettségemet. Meglátják, kellemes meglepetést okozok azoknak, akik óvatosan fogadták a pályázatomat

– reagált Türk László (Fidesz–KDNP) önkormányzati képviselő a Cívishír megkeresésére. Az Epreskerti Általános Iskola jelenlegi igazgatóhelyettesétől azt szerettük volna megtudni, igaz-e, hogy ő váltja napokon belül Rózsavölgyi Gábort a Debreceni Ady Endre Gimnázium élén. S arra kértük, hangsúlyozza, mit tart igazán fontosnak a pályázata kapcsán. 

– Az eljárás menetrendjét a jogszabályok határozzák meg. A „megőrizve továbbfejleszteni” elvét vallom: ami eddig jól bevált gyakorlat volt az intézményben, azt tovább kell folytatni, ahol javításra, illetve fejlesztésre van szükség, ott változtatni kell. Külső pályázóként nyújtottam be pályázatomat a Debreceni Ady Endre Gimnázium intézményvezetői feladatok ellátására. Ennek okán természetesen nem lehetek tisztában az intézménnyel kapcsolatos minden apró részlettel, de a több intézményben megszerzett gyakorlati tapasztalatom alapján hiszem, hogy ezeket az ismereteket rövid időn belül meg tudom szerezni, ebben számítok mindenki segítségére. Még „külsős szemmel” is lehetnek olyan innovatív észrevételeim, ötleteim, amelyeket az intézmény további működésében hasznosítani lehet. Elsődleges feladatom az eredményes szakmai működtetés megvalósítása, együttműködésben az intézmény dolgozóival, tanulóival, szülőkkel, a helyi szokások és környezet mielőbbi megismerésével

– fejtette ki Türk László.

A 36 éves pedagógus 2013 óta intézményvezető-helyettes az epreskertiben, előtte 2006-tól 2013-ig a hajdúhadházi Földi János Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában dolgozott hasonló pozícióban, illetve tanárként. Mellette a felnőttoktatásban szerzett tapasztalatot óraadóként. Történelem és pedagógia szakon szerzett diplomát Debrecenben, szakvizsgázott pedagógus közoktatási vezető.

Aláírások gyűlnek

Közben az igazgatóváltás hírére aláírásgyűjtés kezdődött az interneten Rózsavölgyi Gábor védelmében, az aláírók konkrétan azt a szándékukat fejezik ki, miszerint ő maradjon a gimnázium vezetője. Augusztus 8-án pár óra alatt négyszázan adták a nevüket az akcióhoz, sokan közülük méltató megjegyzéssel.

A neves színészek, színházi szakemberek, művészek alma matereként országosan is számon tartott Ady-gimnázium egyik ex-diákja, Szabó Anna Eszter szenvedélyes posztban áll ki a közösségi médiában a döntés ellen.

„Az Ady gimi egy szimbólum. Ami most történik, az a metaforája annak, ami ma ebben az országban történik. Az ország történéseit nem tudom befolyásolni, tehetetlen vagyok, azok vagyunk. De azt eldöntöttem, hogy ami a szívemnek igazán kedves, ami a szeretteim köre, azt foggal-körömmel megvédem. És az Ady beletartozik, ahogy Rózsavölgyi Gábor is”

– írta pár órája, s máris a százat közelíti a megosztások száma.  

RaL 

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.