Hirdetés

Hirdetés

Alig ért véget a virágkarnevál, itt az újabb dzsembori

civishir.hu

2018.08.21. 14:36

Alig ért véget a virágkarnevál, itt az újabb dzsembori
A 3x3-as rendezvények ezúttal is megtöltik a Nagytemplom előtti teret (Fotó: archív)

Ismét megtelik élettel a debreceni főtér.

Hirdetés

Hirdetés

  • Időpont

    2018.08.29. 16:00

  • Helyszín

    Kossuth tér

  • Jegyár

    ingyenes

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is a kosárlabdák pattogásától lesz zajos Debrecen főtere a nyár végén.

Augusztus 29-től szeptember 2-ig újra a Nagytemplom előtt küzdenek meg egymással Európa legjobb 18 év alatti és a világ legjobb profi 3×3-as kosárlabdázói.

A szervezők 2018-ban tovább emelik az esemény színvonalát, ugyanis ezúttal a World Tour Masters és az U18-as Európa-bajnokság mellett két kísérőrendezvény is színesíti a programot.

Rögtön az első napon –augusztus 29-én – lesz magyar érdekeltség, felvezetésként egy hatcsapatos női villámtornával kezdődik a kosárőrület a magyar válogatott részvételével. A szeptember közepén esedékes bukaresti Európa-bajnokságra készülő nemzeti csapatunkban ezúttal is ott lesz a debreceni születésű Medgyessy Dóra és Szabó Petra is.

Augusztus 30-31-én a férfi profiké a főszerep. A World Tour Masters debreceni fordulójába nem egyszerű bekerülni, az csak világranglista pontok alapján, többállomásos selejtezőkből vagy szabadkártyával lehetséges. Bár a kvalifikáció még folyik, az már biztos, hogy az elmúlt esztendőben a cívisvárosban diadalmaskodó Liman ezúttal is a Nagytemplomnál pattogtat, ahogy a sorozat legnagyobb sztárjai, a világranglista első Novi Sad is. 

A World Tour Masters második napján a kontinens legjobb 18 év alatti 3×3-asai is elkezdik a küzdelmeket. A magyar fiúk és lányok házigazdaként alanyi jogon indulhatnak, ám erejüket mutatja, hogy a szolnoki selejtezőben mindkét nem kvalifikációt érő helyen végzett.

A három napon keresztül, vagyis augusztus 31-től szeptember 2-ig tartó Európa-bajnokságon a magyar hölgyek címvédőként léphetnek pályára.

A szervezők gondoskodtak arról, hogy a hétvégén se fogyjunk ki a programokból, az Eb-vel párhuzamosan U23 Nemzetek Kupája forduló is lesz. A magyar válogatottak Csehország, Hollandia, Franciaország, Ukrajna és Oroszország fiataljaival csapnak össze. Voiron és Prága után Debrecen lesz a harmadik állomása a sorozatnak.

Idén is érdemes lesz tehát kilátogatni a Kossuth térre, ugyanis a világ legjobbjai mellett ezúttal is tapsolhatunk a kísérőprogramokon a zsákolóbajnokoknak vagy a hárompontos mesterlövészeinek.

3×3 debreceni programok:
2018. aug. 29. – Női nemzetközi felkészülési torna
2018. aug. 30-31. – World Tour Masters
2018. aug. 31.- szept. 2. – U18-as Európa-bajnokság
2018. szept. 1-2. – U23 Nemzetek Kupája
kosárlabda3x3Kossuth tér

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.