Hirdetés

Hirdetés

Most kiderül, hogy van-e igény éjszakai járatokra Debrecenben!

2018.07.05. 17:14

Most kiderül, hogy van-e igény éjszakai járatokra Debrecenben!

Tesztel a DERKE és a DKV.

Hirdetés

Hirdetés

A Debreceni Regionális Közlekedési Egyesület a DKV Zrt. közreműködésével, teszt jelleggel éjszakai autóbuszjáratokat indít Debrecenben.  A tesztüzemben öt hétvégén keresztül, összesen hét útvonalon közlekednek majd az autóbuszok.

Annak érdekében, hogy valós képet kapjunk az éjszakai járatok szükségességét illetően, a DERKE, a DKV Zrt. közreműködésével július 6-ától augusztus 12-éig, öt hétvégén keresztül, – ez alól kivétel a Campus Fesztivál hétvégéje, a július 20-21. – pénteken és szombaton éjszaka 90, 90Y, 91, 91Y, 92, 92A és 93-as jelzéssel, teszt jelleggel éjszakai autóbuszjáratokat közlekedtet.

A menetrendek megtalálhatóak a www.dkv.hu internetes oldalon, valamint a DERKE online felületein: ejszaka.derke.hu.

A  járatok költségét és üzemeltetéséből eredő egyéb többletköltségeket  a tesztidőszak alatt a DERKE pályázati forrásból finanszírozza.  A szervezet ezen felül tagjainak és önkénteseinek segítségével elkészítette a megállóhelyi menetrendeket, melyek gyártásáról és kihelyezéséről szintén ők gondoskodnak.

Az éjszakai járatok a nappali járatokon alkalmazott normál díjszabással vehetőek igénybe. A járatokon folyamatos utasszámlálás és jegyellenőrzés lesz, annak érdekében, hogy valós információkhoz jusson az egyesület és a DKV Zrt. is az utasszámokat illetően. 

 

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.