Hirdetés

Megnyílt az Egyetem Tér a Campuson

civishir.hu

2018.07.18. 20:20

Megnyílt az Egyetem Tér a Campuson
Az egyetem hallgatói szeretettel várnak minden érdeklődőt. (Fotók: Fogarasi Renáta)

Kezdetét vette a debreceni fesztivál.

Hirdetés

A Nagyerdei Stadionnál július 18-án hivatalosan is elstartolt az Alföld legnagyobb zenei rendezvénye. 

A megnyitón a Debreceni Egyetem rektora, Szilvássy Zoltán elmondta, hogy intézményük 11. alkalommal vesz részt a programon saját helyszínekkel és színpaddal.

Ez a leglátogatottabb nappali rendezvényhelyszín a fesztiválon.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára a tudomány és a fesztivál összekapcsolódásával kapcsolatosan kijelentette, hogy kultúrantropológiai megközelítésben az identitás megünneplésének rítusáról szól a fesztivál. A Campus egy olyan esemény a régióban, amelyet az állam örömmel támogat.

– 2017-ben tízezren keresték fel az egyetemi standokat és programokat. Idén 16 faházban 30 egyetemi egység mutatkozik be. Az intézmény számára a tudomány népszerűsítése mellett a leendő egyetemisták elérése, a kapcsolatépítés miatt is fontos a rendezvény – mondta a megnyitón Bács Zoltán, az egyetem kancellárja.

A műszaki területeken át az agrártól a társadalomtudományokig minden tudományterület bemutatkozik.

Emellett a Kenézy Gyula kórház is kitelepül a fesztiválra. Lesz anonim HIV, HCV, HBV-szűrés, gyorstesztek és szükség esetén oltásokat is adnak a szakorvosok.

Irodalmi- és moziprogram is lesz a Nagyerdei Víztorony aljában: a kulter.hu szerkesztősége állított össze egy könnyed és izgalmas beszélgetős, felolvasós irodalmi programot, esténként pedig 3-3 mozifilm vetítésére kerül majd sor.

A Campus Fesztivál kínálatába olyan nevek kerültek, mint Akon, Ignite, R3hab, Sigma, Scooter vagy a My Baby! A külföldi sztárok mellett, kiemelt jubileumi műsorral készül Ákos, a Tankcsapda és Lovasi András is. Megannyi magyar kedvenc látható majd a Nagyerdő szívében.

Az idei Campuson rekordszámú, több mint 200 hazai koncert várható.

Galéria

Szóljon hozzá!

Hirdetés