Hirdetés

Hirdetés

Kósa Lajos szereplése mély nyomott nem hagyott. A Tankcsapdáé igen!

Cívishír, Index

2018.07.26. 12:06

Kósa Lajos szereplése mély nyomott nem hagyott. A Tankcsapdáé igen!
Sidlovics Gábor gitáros a Tankcsapda együttes koncertjén a 29. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban (Tusványos) az erdélyi Tusnádfürdőn (Fotó: mti)

Az este fellépő debreceniek iránt hatalmas érdeklődés mutatkozott.

Hirdetés

Hirdetés

Csalódva vettük tudomásul, hogy sem a magyarországi, sem az erdélyi hírportálok nem foglalkoztak bővebben a debreceni honatya tusnádfürdői szereplésével, pedig Kósa Lajos szerdán ott volt, beszélt is, erről egy MTI-fotó tanúskodik. A távirati iroda azonban ezzel a felvétellel és egy rövid képaláírással letudta az ügyet…

Csak az Index helyszíni tudósítása szentelt egy kevés terjedelmet Kósáék szerdai fellépésének, de a napi összefoglalóban is hangsúlyosabb témának bizonyult a "fesztiválozó" anyamedve és a bocsok története, mint a debreceni politikus és társainak témaválasztása.

Kósa Lajos már exminiszterként, az Országos Szövetkezeti Tanács friss elnökeként ült a szerdai panelbeszélgetésen ügyvédjével, Fiák Istvánnal, aki ugyanott alelnök, illetve Novák Katalin Emmi-államtitkárral, hogy a diák-, nyugdíjas-, és kismama szövetkezetek előnyeiről és eredményeiről beszéljenek.

Balról: Fiák István, Kósa Lajos és Novák Katalin   (Fotó: mti)
 

A beszélgetésen egyszer csak szóba került a sertéságazat, a tudósító szerint éppen Kósa hozta szóba, aki a szövetkezetek nem egyértelmű jogi szabályozását hozta fel, és szerinte ezért nem tudják hová tenni a bíróságon a szövetkezeti ügyeket.

Az Index megjegyzi, hogy Kósa Lajos édesanyja éppen Fiák István ügyvédi irodájában ütötte nyélbe az üzletet, aminek köszönhetően egy sertéstelep résztulajdonosa lett. Mindössze ennyi derül ki a cikkből, így arra következtetnek, hogy

nem ez volt a legizgalmasabb kerekasztal-beszélgetése a 29. Bálványosi nyári Szabadegyetem és Diáktábornak.

Fiák neve egyébként a csengeri szálban is feltűnik.

A Tankok Székelyföldön is népszerűek

Azt már abszolút megbízható forrásból, a székelyföldi barátainktól tudjuk, hogy a tusnádfürdői fesztivál esti programjában fellépő debreceniek iránt óriási volt az érdeklődés. A Tankcsapda-koncertre zsúfolásig megtelt a nagyszínpad előtti „dühöngő”, több mint tízezren tomboltak a régi és az új dalokra. A debreceni banda a Lukács Félévszázad Turné tusnádfürdői állomásán fergeteges bulit csapott.

Szép volt, fiúk!      (Fotó: mti)
 

Lukács László és társai egyébként visszatérő vendégei a székelyföldi fesztiválnak, ahová Erdély minden szegletéből érkeznek rajongók a koncertjükre, nemcsak húszévesek, hanem negyvenesek-ötvenesek is!

A hét folyamán esténként fellép még a Deák Bill Blues Band és Hobó, az Ocho Macho és a Bagossy Brothers Company is a tábor nagyszínpadán. Délelőtt közéleti programokon vehetnek részt a fesztiválozók. Több magyarországi és erdélyi politikus vesz részt a pódiumbeszélgetéseken. Orbán Viktor miniszterelnök a szombati politikai fórumnak lesz a vendége Tőkés László református püspökkel együtt.

BeA

Kósa LajosTusványosTankcsapda

Szóljon hozzá!

.