Hirdetés

Berettyóújfalu megszorongatná Szoboszlót

Cívishír

2018.07.12. 12:38

Berettyóújfalu megszorongatná Szoboszlót
A következő év végére valósulna meg (Fotók: Fogarasi Renáta)

Olyan gyógyászati fürdőfejlesztést csinálnak meg, amitől komoly turisztikai fellendülést is várnak.

Hirdetés

2020-ban fogadhatja első vendégeit az uniós, állami és önkormányzati forrásból megújuló berettyóújfalui strandfürdő gyógyászati részlege az uszoda első emeletén, ahová a helyi kórház mozgásrehabilitációs járóbeteg-szakrendelése és a nappali szanatórium is átkerül.

A beruházásra a román-magyar, határon átnyúló uniós együttműködés 875 ezer eurót, a hazai központi költségvetés 1,07 milliárd forintot, a bihari város 190 millió forintot biztosít – derült ki a részben erről a projektről beszámoló július 12-i sajtótájékoztatón.

Muraközi István polgármester elmondta, míg 2016-ban az újfalui Gróf Tisza István Kórháznak mintegy 18 500 páciense volt, a most végrehajtandó, több és jobb szolgáltatást nyújtó fejlesztéssel (fiziko-, hidro-, balneo- és mágnesterápiás, súlyfürdős és iszapos kezelés) 20-25 ezres betegszámot céloznak meg. Vagyis nemcsak azt szeretnék, hogy az egészségügyi intézményhez tartozó 90 ezer ember számára jobb hozzáférést nyújtsanak a gyógyuláshoz, hanem komoly, a helyi gazdaságra is hatással bíró turisztikai lehetőséget látnak a tervek szerint 2019 végére befejeződő beruházásban. A város büszkesége így ugyanis négy évszakos fürdő válhat, amellyel a határ mindkét oldaláról vonzanának látogatókat.  

RaL

BerettyóújfalustrandfürdőGróf Tisza István Kórház

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.