Hirdetés

Hirdetés

Távozik Orendi Mihály

24.hu

2018.05.15. 07:50

Távozik Orendi Mihály

Kósa Lajos jobbkezét csak nem a csengeri ügy sodorta el?

Hirdetés

Hirdetés

Váratlanul benyújtotta lemondását a Kósa Lajos által elnökölt Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség ügyvezető igazgatója, Orendi Mihály, aki egyebek mellett a a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke is. A sportszakember távozása a pénteki közgyűlésen válik hivatalossá – írja a 24.hu.

A ma 70 esztendős Orendi a ’80-as évektől sikeres atlétikaedző volt, majd irányította a nyíregyházi városi stadiont (díszpolgára is a városnak), 1995-ben ő koordinálta az Atlétikai Ifjúsági Európa-Bajnokságot, Debrecenben pedig hosszú ideig ő vezette a sportközpontot, 21 világverseny szervezése fűződik a nevéhez, miközben végig megmaradt nyíregyházinak.

Orendi (Fiák István ügyvéddel egyetemben) a mai napig üzlettársa az Észak-Atlanti Pénzügyi Befektető Kft.-ben annak csengeri nőnek, akit egy 1 300 milliárdos csalás gyanújával indult magyar nyomozás miatt Svájcban tartóztatott le a helyi rendőrség.

A korcsolyaszövetség az egyik legnagyobb hazai sportcélú ingatlan megépítésére készül. A 43 milliárd forintosra tervezett Nemzeti Korcsolyázó Központ megépítésével hazánk beszállna az osztrákok mellé a 2026-os téli olimpia rendezésébe. 
Kósa LajosCsengerOrendikorcsolyázó szövetség

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.