Hirdetés

Hirdetés

A turistától a tolvajig - plakátrongálások a szűkebb pátriánkban

2018.04.05. 12:37

A turistától a tolvajig - plakátrongálások a szűkebb pátriánkban

Debrecenből és Balmazújvárosból kaptunk egy-egy fotót.

Hirdetés

Hirdetés

A plakátrongálásnak komoly hagyománya van Magyarországnak. Valamikor talán Horn Gyula pufajkázásával kezdődött 1994-ben, azóta a polgári engedetlenségnek ez a fajtája egészen szépen kibontakozott.

Általános jelenség lett a kettős mérce: a politikai ellenfél plakátját megrongálni hőstett, a számunkra szimpatikusak átfestése, letépése azonban gazság.

Ezt az "avantgard művészetet" mindenki szabadon gyakorolhatja, hiszen általában jogkövetkezmények nélkül marad, dacára annak, hogy Magyarországon megvan a jogi szabályozása.

Ha a kár meghaladja az ötvenezer forintot, akkor bűncselekménynek minősíthetik a plakátrongálást, és büntetőeljárás indulhat a rongáló ellen. Mivel az egyes rongálási cselekményekkel okozott kár értéke összeadódhat, ha több plakátból jön össze az ötvenezer forintnyi kár, akkor is bűncselekményért vonhatnák felelősségre az illetőt.

Jó tanács annak, aki ehhez a radikális politikai véleménynyilvánításhoz folyamodik:

lehetőleg egy plakátot rongálj meg, a kár így vélhetően nem éri el az 50 ezer forintot!

Debrecenben az MSZP-párbeszédes Gurmai Zita plakátjának adtak új értelmet az "éjszakai ragadozók", Balmazújvároson pedig a Tiba Istvánénak. Úgy szép a kampány, ha zajlik!

BeA

 

MSZPFideszkampány

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.