Hirdetés

Megállapodással kedveznek a debreceni hallgatóknak

civishir.hu

2018.03.20. 14:00

Megállapodással kedveznek a debreceni hallgatóknak
Fotók: civishir.hu

Duális képzést kínálnak a jövő mérnökeinek.

Hirdetés

Háromoldalú együttműködési megállapodás született Debrecen önkormányzata, a Debreceni Egyetem és az ITK Holding Zrt. között március 20-án.

Barcsa Lajos alpolgármester hangsúlyozta: az önkormányzat számára fontos, hogy a városba betelepülő vállalkozások jól működjenek. Sikerük a város és a Debreceni Egyetem sikere is, mondta. Az együttműködések munkahelyteremtéssel és az iparűzési adókból származó jóléti fejlesztéssel járnak.

A versenyképesség kulcsa az oktatás, hangzott el, ezért fontosak az együttműködési megállapodások a város, a cégek és az egyetem számára is. Az ITK Holding Zrt. ebben vezető szerepet játszik: a középfokú oktatási intézmények után mostantól az egyetemi műszaki duális képzésnek is helyet ad.

A hallgatókat ösztöndíj-programmal is segítik, emellett külön hangsúlyt fektetnek az oktatási intézmények és az ipari szereplők közötti kapcsolattartásra.

Az ITK Holding számára a megállapodás kiemelt jelentőséggel bír, mondta el Kossa György elnök-vezérigazgató. A jövőben BSc és MSc hallgatókat is fogadnak duális képzés keretében, ahol az elméleti tudást gyakorlatban is hasznosíthatják. 

Hirdetés

Hirdetés

.