Hirdetés

Kósa Lajos szerdán feljelentést tesz, de a fő kérdésekre nem felelt

Cívishír

2018.03.14. 11:55

Kósa Lajos szerdán feljelentést tesz, de a fő kérdésekre nem felelt
A közjegyzői papírok szerint Kósa Lajos anyukájához 2,6 millió vándorolt volna a mesés vagyonból (Fotó: Facebook / Kósa Lajos)

A debreceni politikus szerint nagyon jó felépített csalássorozat áldozata lett.

Hirdetés

Hirdetés

– A rendőrség nyilatkozata szerint a nővel szemben csalás alapos gyanújával eljárás indult. Az elkövető olyan csalássorozatot hajtott végre, amely a „Bróker Marcsira” emlékeztető történet, számos embert, így engem is becsapott egy nagyon jól felépített történettel. Úgy gondolom, a rendőrség el fogja végezni a munkáját. Most úgy látom, egy csalóval kapcsolatban mindenfajta hazugságot összehordva próbál engem az ellenzék lejáratni. Ezt már sokszor láttuk választási kampányban, mindegyik alkalommal bebizonyosodott a hazugság. Ilyen volt az örömlányos sztori, a Portik Tamás-féle kamuvideó, vagy az úgynevezett Sutka-levél. Egy egy csalássorozat, a hölgy pedig egy csaló. Én a mai napon megteszem a feljelentést, és várom a nyomozó hatóság, az ügyészség eredményét. Olyan bűncselekményről van szó, amit a hölgy nemigen tudott egyedül elkövetni – reagált Kósa Lajos szerdai érdi sajtótájékoztatóján a Magyar Nemzetben szerdán nyilvánosságra hozott újabb Kósa-féle dokumentumokra. A politikus ezt követően elhagyta a sajtótájékoztató helyszínét, pedig további kérdések vártak rá.

Mint előzetesen elhangzott, volt, aki azt kérdezte, tudott-e Kósa Lajos arról, hogy az édesanyja 800 millió forintot kapott volna a megbízótól, átutalták-e a pénzt, pontosan mit vártak érte cserébe, s egyáltalán, miért írta alá a politikus ezt a dokumentumot (már ha az ő szignója van rajta)? Arra is választ kértek, tudott-e Kósa arról, hogy a csengeri Szabó-család a politikus által aláírt dokumentumot „biztosítékként lobogtatta” olyan kölcsönökhöz, amiket Szabóék többektől felvettek, de meg nem adtak? 

A Magyar Nemzetben bemutatott közjegyzői dokumentum szerint két férfi jogosult volt felvenni 25-25 millió eurót egy svájci trezorból. Az egyik újságírói arról érdeklődött Kósánál, felvettek-e bármennyit ebből az összegből a tudomása szerint, illetve ki fizette a közjegyzői díjat?

Más azt szerette volna tudni, igaz-e, amit Szabó Gábor állít, hogy Kósa ment az emlegetett örökség után, illetve tudott-e a miniszter arról, hogy a szintén a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnökségébe tartozó Orendi Mihály és Fiák István üzlettársai Szabó Gábornénak egy cégben, ahogy a Cívishíren olvashatták?
Egy kérdés arra irányult, nem gondolta-e kockázatosnak aláírni a 4,3 milliárd euróról szóló szerződést, hiszen ha bármi baj történik, a saját vagyonával felel?

Adott-e kölcsön Kósa Lajos? Lemond-e?

Ezekre azonban nem kapott választ a minisztertől senki.

Kedden kezdőtött Kósa Lajos újabb vesszőfutása

2,6 millió euró, vagyis több mint nyolcszázmillió forint ajándékozásáról foglalt hiteles közjegyzői okiratba nyilatkozatot Kósa Lajos és a vele furcsa ügyletbe keveredett megbízó a Magyar Nemzet szerdai cikke szerint. A lap birtokában lévő, 2013. szeptember 26-án kelt dokumentum szerint az illető Kósa Lajosnénak, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter édesanyjának kívánta utalni a pénzt saját bankszámlájáról, a „megajándékozottal történt előzetes egyeztetés alapján”. A dokumentumban a miniszter édesanyjának banki adatai is szerepelnek.

Ez a megbízó tűnhetett fel a Magyar Nemzet keddi cikkében is, amely szerint a politikus 2013 januárjában megbízást kapott 4,3 milliárd euró értékű magyar államkötvény megvásárlására és ezt később közjegyzői okiratba foglalták. A napilapban bemutatott dokumentumből a megbízó személye nem derül ki. Az viszont igen, hogy az okirat dr. Tóth Ádám budapesti közjegyzői irodájában készült. 

A több mint ezerháromszázmilliárd forintnyi összeget az FHB Kereskedelmi Bank Zrt.-nél helyezték el, áll az okiratban, amely szerint a megbízó felruházza Kósa Lajost, hogy a „megbízó helyett és annak képviseletében a jelzett összegből magyar államkötvényeket vásároljon”, és azokat a „megbízó nevén vezetett befektetési számlán elhelyezze”. A 2015. február 2-án kelt, többször módosított okiratban az áll: az értékpapír-vásárlást szakaszosan és folyamatosan kell „eszközölni”, és annak 2015. április 30-ig meg kell kezdődnie – olvasható az újságban.

– Soha, senkinek nem vettem semmilyen állampapírt, és soha senkitől ilyen pénzt nem fogadtam el. Maga a megkeresés valós, még Debrecen polgármestere voltam, amikor egy munkatársamon keresztül kapcsolatba kerültem egy hölggyel. Ő azt állította, hihetetlen összeget örökölt Németországból és kérdezte, mit csináljon vele – reagált a történetre kedden Kósa Lajos.

Kósa LajoscsalásMagyar Nemzet

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.