Hirdetés

Hirdetés

Debreceni egyetemista az ország második legjobb „filmese”

2018.03.01. 14:38

Debreceni egyetemista az ország második legjobb „filmese”
Örökös-Tóth Lajos (balra) a második legjobb lett 17 ezerből. Mellette a győztes, Tóth Béla és a harmadik helyezett, Kókai Roland (Fotó: DUE Médiahálózat)

A barátnője javaslatára nevezett be a versenybe.

Hirdetés

Hirdetés

A DUE Médiahálózat a Filmalap támogatásával és szakmai együttműködésével elsősorban a diákokat szólította meg a magyar filmet népszerűsítő játékban. A Nagy Magyar Filmteszt első fordulója, a 24 kérdésből álló, mobilról és számítógépről is elérhető online teszt nagy sikert aratott a fiatalok körében,

novembertől január végéig mintegy 17 ezer diák töltötte ki a tesztet.

A játék során a klasszikus és az új magyar filmekből egyaránt voltak kérdések, szöveges és képes feladványok is, melyeket szakmabeliek állítottak össze azzal a céllal, hogy átfogó képet adjanak a magyar film legjaváról.

Örökös-Tóth Lajos 19 éves diák,  a Debreceni Egyetem magyar-történelem tanári szakos hallgatója barátnője javaslatára nevezett be a versenyre, és bejutott a döntőbe. A legjobb 24 versenyző mérte össze filmes tudását a budapesti Akvárium Klubban, a debreceni egyetemista a képzeletbeli dobogó második fokán végzett. Az eseményen Túróczi Szabolcstól vehette át a díjat, és a kísérő programok közül a kaszkadőrökkel történő beszélgetést és Radics Peti vloggerrel való közönségbeszélgetést élvezte a legjobban.

filmversenymozi

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.