Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Continental is gyárat létesít Debrecenben!

| 2018. 02. 21. | 12:50:00
Két és fél múlva kezdődhet a termelés.
A Continental is gyárat létesít Debrecenben!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Váltómű vezérlőegységeket és szenzorokat gyártó üzemet létesít a Continental Debrecenben; a 100 millió eurós beruházás 450 új munkahelyet teremt – jelentette be szerdán a vezető német autóipari konszern. A zöldmezős beruházás 2018 harmadik negyedévében kezdődik, a gyártás pedig várhatóan 2020 harmadik negyedévében indul.

A technológiai vállalat közlése szerint az újabb magyarországi gyár létesítését az autóipari elektronikák területén meglévő tevékenységé bővítése indokolja. A Continental csoport jelenleg hat gyárral, egy gumiabroncs kereskedelmi képviselettel és logisztikai központtal van jelen Magyarországon. A közelmúltban pedig döntés született a budapesti mesterséges intelligencia központ megnyitásáról. A most bejelentett debreceni telephellyel bővül az európai piacokra készülő autóipari elektronikai alkatrészek gyártási kapacitása. 

Elkötelezettek az ország iránt

José Avila, a Continental Igazgatótanácsának tagja és a Powertrain divízió vezetője elmondta: „Az új gyár kialakítása Debrecenben egy olyan stratégiai döntés, amellyel a Continental tovább erősíti európai jelenlétét azért, hogy még tökéletesebben kiszolgálja a vevők egyre növekvő keresletét az autóipari elektronikai megoldások iránt.”

„Debrecen Magyarország második legnagyobb városaként, valamint a régió középpontjaként vonzó jövőképpel, kiemelkedő infrastruktúrával, aktív gazdasági élettel, és magasan képzett munkaerővel rendelkezik, így ideális választás a bővülésünkhöz. A döntés tükrözi a cégcsoport bizalmát, pozitív üzenete van a Continental Magyarországon működő szervezetének eddigi teljesítményére vonatkozóan” – mondta dr. Keszte Róbert, a Continental Automotive Kft. ügyvezető igazgatója, hozzátéve, 2019 közepére befejeződhet az építkezés.

Papp László (Fidesz–KDNP), Debrecen polgármestere közölte: a Continental munkahelyteremtő beruházása a legek beruházása a megyeszékhelyen. – A leghosszabb ideig tárgyalt és a legnagyobb értékű beruházás az elmúlt négy évben. 2016 szeptemberében kezdtük azokat a megbeszéléseket, amelyek alapján ma Debrecen is belép a Continental-családba. A német vállalat 31 milliárd beruházással a Déli Ipari Parkban építi fel új, a legmagasabb technológiai igényeknek megfelelő üzemét, amely a jövő járművei számára állít elő elektronikai alkatrészeket, szenzorokat és váltómű vezérlő egységeket – mondta.  Hozzátette, az elmúlt négy évben történelmet írtak a debreceni gazdaságfejlesztésben.

– Az általunk kidolgozott sikeres befektetési stratégiával óriási lendületet adtunk a város és Kelet-Magyarország gazdaságának. A számok nyelvén: 2014 és 2018. között a Continental beruházásával együtt 23 hazai és külföldi vállalat döntött debreceni beruházás, fejlesztés mellett. Ez azt jelenti, hogy 4 év alatt 200 milliárd forint értékű működőtőke áramlott a debreceni gazdaságba, 4700 új munkahelyet létrehozva – hangsúlyozta.

A Continental váltómű egységek, szenzorok és aktuátorok üzletágai szolgáltatják a gyártandó termékek első körét a 7000 négyzetméteres telephelyen, melyek uniós piacokra készülnek.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gasztronómiai rendezvény színesíti a hortobágyi kihajtási ünnepet
Gasztronómiai rendezvény színesíti a hortobágyi kihajtási ünnepet
Az eseményhez a vármegyei önkormányzat is csatlakozik.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Földutakat aszfaltoznak Görbeházán
Fővárosi cég végzi a kivitelezést.
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Komoly vevő van a vármegyei napilap debreceni székházára
Április végén lezárulhat az adásvétel.
Felszállt a első isztambuli járat Debrecenből
A török város kelet és a nyugat különleges ötvözete.
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.
Párizsi olimpia: a franciák ellen kezd a női kézilabda-válogatott
Párizsi olimpia: a franciák ellen kezd a női kézilabda-válogatott
A férfiak pedig először Egyiptommal csapnak össze.
Támogatott tartalom
Hirdetés
Hirdetés
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
A SPAR akcióiban rendszeresen találkozhatsz mentes és egészségtudatos termékekkel is!
Felmérés: miben fejlődhetnének az autósiskolák?
Felmérés: miben fejlődhetnének az autósiskolák?
Már több mint 250-en rögzítették a véleményüket – április végéig még te is megteheted!