Hirdetés

Életbe vágó ügyről egyeztetnek Újvároson és Újfaluban

civishir.hu

2018.01.24. 08:21

Életbe vágó ügyről egyeztetnek Újvároson és Újfaluban

Mindannyiunkon múlik.

Hirdetés

Napjainkban az éghajlatváltozás hatásainak csökkentése egyre erősödő hangsúlyt kap az Európai Unió tagországainak törekvéseiben. Az Európai Unió 2030-ig szóló éghajlat- és energiastratégiája az eddiginél is fontosabb szerepet szán e célkitűzésnek. A várható hatások csökkentése mellett kiemelt szerep jut a klímaváltozáshoz kapcsolódó széleskörű szemléletformálásnak, amely rávilágít, hogy nemcsak a gazdasági szereplőkön, döntéshozókon múlik éghajlatunk jövője, hanem mindannyiunkon.

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat számára kiemelten fontos, hogy a megye lakossága és települései, gazdasági szereplői, közintézményei hatékonyan készüljenek fel a várható globális változások megyét érintő hatásaira, amelynek első lépése egy tevékenység- és információ-központú együttműködés megvalósítása.

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat 2016 nyarán nyújtotta be támogatási kérelmét a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) 1.2.0 azonosítószámú felhívásában foglaltak megvalósítására. A projekt főtevékenysége – a Megyei Éghajlatváltozási Platform létrehozása mellett – egy szakmai rendezvényekkel és lakossági szemléletformáló akciókkal támogatott stratégiai dokumentum, a Megyei Klímastratégia megalkotása. A szakmai tartalmon túlmenően a lakosság, a gazdasági élet meghatározó szereplői és a közintézmények véleménye, javaslatai, igényei is fontosak a Klímastratégia megalkotásakor, hiszen az éghajlatváltozás káros hatásainak kivédése, az azokra történő felkészülés az érintettek közötti eredményes együttműködés és információ-áramlás révén lehetséges.

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat az érintett szereplők részére január 25-én Balmazújvároson (Kossuth tér 4-5.), január 26-án pedig Berettyóújfaluban (Dózsa György u. 17-19.) rendezi meg Megyei Klíma Workshopját.

A workshop célja, hogy a megjelentek előadások során megismerjék, véleményezzék a Megyei Klímastratégia egyeztetési változatát, valamint képet kapjanak az eddig lezajlott szemléletformáló akciók tapasztalatairól.
BerettyóújfaluBalmazújvároshbmoklímastratégiaworkshop

Szóljon hozzá!

Hirdetés