Hirdetés

Tudatosan építhetik jövőjüket a debreceni diákok

civishir.hu

2017.11.20. 12:20

Tudatosan építhetik jövőjüket a debreceni diákok
Fotók: civishir.hu

Sok a hiányszakma, kevés a jó szakember.

Hirdetés

Hirdetés

Az Európai Szakképzési Hét keretében az országban hat helyszínen pályaválasztást elősegítendő, az építőipari szakmákat együttesen bemutató rendezvényt szerveznek, írja a szakkepzesihet.hu. 

A rendezvényhez csatlakozott a Debreceni Szakképzési Centrum négy tagintézménye is: a Péchy Mihály Építőipari Szakgimnázium, a Beregszászi Pál Szakközépiskola és Szakiskola, a Kreatív Szolgáltatások Modell Divatiskola, Pedagógiai és Nyomdaipari Szakképző Iskola (egykori Könnyűipari), valamint a Építéstechnológiai és Műszaki Szakképző Iskola (egykori Povolny) is. Ennek keretében november 20-án Építsd a jövőd! néven építőipari szakmai találkozót rendeznek, melynek a Kassai úti iskola ad helyet.

Az oda látogató nyolcadik osztályok, pályaválasztás előtt álló diákoknak lehetőségük van az oktatás mellett az építőipari cégekkel és a gyártókkal megismerkedni. Az esemény célja, hogy a résztvevők megismerjék az építőiparban rejlő lehetőségeket és a jövőben minél magasabb létszámban vegyenek részt és szerezzenek szakmát az építőipar területén. Az egyes helyszíneken az érdeklődő általános iskolások kipróbálhatják egy ház felépítésének különböző munka fázisait.

- Ebben az évben 8000 új lakást építettek, így felment az építőipari munkaerő ára is - mondta Komolay Szabolcs alpolgármester az eseményt megelőző sajtótájékoztatón. - Aki ebben az iparágban képzeli el a jövőjét, hosszú távú megélhetését biztosítja - folytatta. Jó döntés ilyen szakmát választani, hiszen ezek azonnal használható tudást adnak, hangzott el.

Tirpák Zsolt, a Debreceni Szakképzési Centrum főigazgatója szerint "a szakképzés kulcskérdés, létkérdés, a szakképzés a jelen". - Amikor szakmát tanulunk, jól jövedelmező munkára számíthatunk - folytatta gondolatmenetét. Hangsúlyozta, hogy élményhez juttatják a diákokat, akik kipróbálhatják magukat a szakmában már tanulmányaik alatt is. A hiányszakmák - amiket a felsorolt intézményekben tanulnak - munkaerőpiaci előnyt és 70-80 ezer forintos ösztöndíj-lehetőségeket nyújtanak, mondta.

Az eseményen jelen voltak azoknak a cégeknek a képviselői is, akik szívesen alkalmaznák a diákokat már tanulmányaik során is. Ilyen például a TIGÁZ vagy a Dryvit Profi.
DSZCtankerületépítőipar

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.