Hirdetés

Kidobott 13 milliárd forint - a debreceni jobbikosok nem nyugodnak bele

2017.11.19. 15:03

Kidobott 13 milliárd forint - a debreceni jobbikosok nem nyugodnak bele
A főpályaudvar látványterve (Fotó: polgármesteri hivatal)

Fölöslegesen drága a főpályudvar - vélik Kőszeghyék.

Hirdetés

Amint arról beszámoltunk, végre megvan a közbeszerzési eljárás nyertese: a debreceni főpályaudvart az Új Főnix Konzorcium (a Strabag Építő Kft., a Strabag Általános Építő Kft. és a debreceni HUNÉP Universal Zrt.) építheti fel. Ez a kompánia tette a legolcsóbb ajánlatot, de a költségek még így is 34,36 milliárd forintra rúgnak, ami 62 százalékkal magasabb az eredetileg erre szánt 21 milliárd forintnál.

Kőszeghy Ábel és Csikai József jobbikos önkormányzati képviselők a hír kapcsán közleményben fejtik ki, hogy ez az ügy is rávilágít a kormánypártok elfogadhatatlan hozzáállására.

Úgy dobálóznak tízmilliárdokkal, mintha azok nem az adófizetőktől, a tisztességesen dolgozó magyar emberektől származó pénzösszegek lennének

- fogalmaznak a jobbikos politikusok, akik szerint a fideszesek csak azt hangoztatják, hogy a kormány állja a többletköltségeket, de arról mélyen hallgatnak, hogy a létesítmény fenntartása az elkövetkező évtizedekben mennyire fogja megterhelni a debreceniek pénztárcáját.

Talán elkerülte a debreceni városvezetés figyelmét, hogy 2018 tavaszán, azaz a Nagyállomás környéki átalakítások tervezett megkezdésének idején országgyűlési választások fognak zajlani hazánkban, és még az is előfordulhat, hogy egy olyan kabinet fog létrejönni, amelyik sokkal takarékosabban fog bánni a közpénzekkel. Értjük, hogy a Fidesz korlátlan hatalomra és parttalan költekezésre rendezkedett be, de engedtessék meg a Jobbiknak, hogy legyen ehhez pár szava a jövő év tavaszán.

- írták a jobbikosok. A közlemény végén megjegyzik: önkormányzati képviselőként a napokban kaptak egy meghívót jótékonysági bálra, amely a gyermekklinika megsegítését szolgálja majd.

Talán ha nem dobáltatna ki a debreceni városvezetés csak a főpályaudvar kapcsán 13 milliárd forintot a kormánnyal egy fölöslegesen drága megoldásra, akkor lenne forrás a gyermekek gyógyítására, és nem adományokra kellene alapozni a gyermekklinikánk működését

- így Kőszeghy Ábel és Csikai József.

Szóljon hozzá!

Hirdetés