Hirdetés

Hirdetés

Debreceni gimnázium tanárát tüntették ki

civishir.hu

2017.11.09. 18:14

Debreceni gimnázium tanárát tüntették ki

Nagy az öröm az Adyban.

Hirdetés

Hirdetés

Átadták a 2017. évi Pro Progressio díjakat a műszaki és természettudományi képzés népszerűsítéséért.

A természettudományi, a műszaki és az informatika oktatásában kiemelkedő eredményeket elérő középiskolai tanárokat díjazott a BME Pro Progressio Alapítványa, amelynek legfontosabb tevékenysége – a középiskolától kezdve a doktori képzésig – az innovatív gondolkodást elősegítő tehetséggondozás.

2017-ben 10 középiskolai tanár vette át  a Pro Progressio díjat ünnepélyes keretek közt.

Az alapítvány az elmúlt 9 évben több mint 90 középiskolai tanárt díjazott és részesített fejenként 300 ezer forintos díjban, illetve több mint 100 középiskolának nyújtott több mint 30 millió forintos támogatást, hozzájárulva természettudományi szakmai versenyek, bemutatók szervezéséhez, a műszaki pálya iránti érdeklődés növeléséhez.

Az elismeréseket Józsa János rektor és számos vendég jelenlétében Pakucs János, az Alapítvány kuratóriumának elnöke adták át.

Orosz Norbert

A Debreceni Ady Endre Gimnáziumban tanít fizikát és matematikát, a fizika-technika munkacsoport vezetője, mentor tanár. Ambiciózus, innovatív pedagógus. Rendszeresen és eredményesen készíti fel a diákjait versenyekre, emelt szinten vizsgáztat, az elmúlt évek országos kompetenciamérésein matematikából csoportjai kimagaslóan jó eredményt értek el. Tanítványait önálló gondolkodásra, a tanultak alkalmazására neveli. Bemutató órákat vállal, számos programot szervez a természettudományos tantárgyak népszerűsítéséért. Évek óta társadalmi munkában végzi az iskolai órarend készítését. Iskolán kívüli szakmai programokat koordinál.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.