Hirdetés

Közlekedni tanítanak a rendőrök

Cívishír

2017.10.09. 09:56

Közlekedni tanítanak a rendőrök
Fotók: police.hu

Balmazújvárosban jártak.

Hirdetés

Hirdetés

A Balmazújvárosi Általános Iskola Hortobágy utcai tagintézményének első osztályos diákjai 2017. október 4-én részt vettek a helyi rendőrkapitányság munkatársa által megszervezett balesetmegelőzési előadáson. Gerő Gergő rendőr törzsőrmester ismertette a gyerekekkel a kerékpár kötelező és ajánlott tartozékait, valamint szóba kerültek a biciklisekre vonatkozó szabályok.

A törzsőrmester felhívta a figyelmet a biztonsági felszerelések – például bukósisak – használatának fontosságára. A balmazújvárosi rendőrök kiemelt feladata a fiatalok biztonságos közlekedésre nevelése.

Ezt két tényező is indokolja. Az egyik, hogy a gyermekek a legveszélyeztetettebb és legsérülékenyebb képviselői a közlekedésnek, másrészt pedig ők lesznek a jövő felnőtt közlekedői, járművezetői, ezért a Balmazújvárosi Rendőrkapitányság a közeljövőben több, hasonló jellegű figyelemfelhívó tanórát szervez.

Az óra végén az előadó a láthatóságot segítő eszközökkel (lámpa szett, fényvisszaverő kulcstartó, láthatósági mellény) kedveskedett a gyerekeknek.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.