Hirdetés

A debreceni MSZP-s szerint Botka László túl jó jelölt volt

Cívishír

2017.10.02. 16:10

A debreceni MSZP-s szerint Botka László túl jó jelölt volt
Botka László (Fotó: mti)

Nagy volt a külső nyomás – állítja Madarasi István.

Hirdetés

Mi a véleménye Botka László lemondásáról? – kérdeztük a debreceni közgyűlés egyetlen szocialista tagját, a debreceni MSZP első emberét, Madarasi Istvánt.

Jóval nagyobb nyomás nehezedett Botka Lászlóra kívülről, mint a párton belül. Ő ugyanis egy karakteres, erős miniszterelnök-jelölt volt, és ez nem tetszett sem a hatalomban lévőknek, sem a demokratikus ellenzék többi pártjának. Botka László lemondásával az alapvető célunk nem változott: le kell váltani a Fideszt, mert ez az ország érdeke

- mondta érdeklődésünkre Madarasi István, aki szerint nem lesz újabb miniszterelnök-jelöltje az MSZP-nek, hanem az egész baloldalnak kell találnia olyan személyt, aki hiteles arc a Fideszből kiábrándult emberek számára.

Sajnálom Botka Lászlót, mert nekem szent meggyőződésem, hogy ő emberileg, politikailag alkalmas a baloldal vezetésére, de ha az ő személye volt a gátja az ellenzéki összefogásnak, akkor ezt meg kellett lépni. Most már azzal kell, foglalkozni a demokratikus ellenzék pártjai együttműködést alakítsanak ki az egyéni választási körzetekben, mert a Fidesz-kormányt csak egy teljes körű ellenzéki összefogás képes leváltani

- fogalmazott Madarasi István.

Madarasi István  (Fotó: mszp)

Botka politikai maffiát emleget

Botka László hétfőn. jelentette be, hogy lemond az MSZP miniszterelnök-jelölti posztjáról. Botka László döntését azzal indokolta, hibázott, mert nem gondolta, hogy a demokratikus pártok nem akarnak nyerni 2018-ban, céljuk csupán annyi, hogy néhány ellenzéki helyet szerezzenek az "Orbán-rezsim" parlamenti padsoraiban. Hozzátette: azt sem tudta, hogy a "politikai maffia" mennyire behálózta a demokratikus ellenzéket és alulértékelte a "Fidesz aljasságát" is.

MSZPMadarasi IstvánBotka László

Szóljon hozzá!

Hirdetés