Hirdetés

Hirdetés

Állatvédelem: a Jobbik szigorítana, a kormánytöbbség lesöpörte a javaslatot

Cívishír

2017.06.16. 15:02

Állatvédelem: a Jobbik szigorítana, a kormánytöbbség lesöpörte a javaslatot
Keresztesy Gergő (balra) és Egyed Zsolt (Fotó: Jobbik)

Debrecenben érveltek az ellenzéki politikusok.

Hirdetés

Hirdetés

Már bizottsági szakaszban lesöpörte az asztalról a Jobbik összes állatvédelmi javaslatát a kormánytöbbség – mondta Egyed Zsolt országgyűlési képviselő, aki Keresztesy Gergővel, a Jobbik Ifjúsági Tagozatának helyi elnökével tartott sajtótájékoztatót pénteken a debreceni városháza előtt. 

Egyed Zsolt három ponton változtatna a jelenlegi szabályozáson: letöltendő börtönbüntetést szabna ki az állatorvosi diploma nélkül állatorvosi tevékenységet végzőknek,

5-10 év letöltendő szabadságvesztést szabna ki az állatkínzókra, valamint felszámolná a sintértelepeket. 

Az úgynevezett "gyepmesteri telepek" fenntartására fordított pénzt a jobbikos honatya szerint a régióban működő, 1%-os adófelajánlásra jogosult civil állatmenhelyek számára kellene átcsoportosítani, mivel ott sokkal jobb helyük lenne az otthontalan állatoknak.

Keresztesy Gergő elmondta: Hajdú-Bihar megyében az elmúlt egy-másfél évben legalább öt olyan állatkínzásra derült fény, amely a hatóságok és a média figyelmét is felkeltette, bár azzal mindenki tisztában van, hogy ez a szám sajnos jóval magasabb lehet.

A politikus szerint a jelenlegi törvényeknek egyáltalán nincs elrettentő ereje,

így mindenképp szigorításokra van szükség, amit nemcsak a Jobbik, hanem több szakmai és civil szervezet is sürget.

Aki bizonyíthatóan állatkínzást követett el, ne merüljön fel a feltételes szabadságvesztés lehetősége, mindenképp letöltendő börtönbüntetést szabjon ki a bíróság, illetve szükséges lenne egy országos, államilag is támogatott ivartalanítási akció

– jelentette ki Keresztesy Gergő, aki azt szeretné, hogy helyi szinten is a szakmailag megfelelő civil szervezetek nagyobb mértékű önkormányzati támogatást kapjanak.

Keresztesy szorgalmazta, hogy kezdődjön meg a lakótelepeken a lekerített kutyafuttatók kiépítése. Elmondta, több helyen elbontott játszóterek helyei állnak üresen, tehát a terület is adott, ám a város vezetése semmilyen lépést nem tett ebben az ügyben, pedig az igény a legtöbb lakótelepen igenis megvan rá.   

állatállatvédelem

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.