Hirdetés

A szoboszlói polgármester Orbán Viktor segítségét kéri

civishir.hu

2017.06.16. 14:30

A szoboszlói polgármester Orbán Viktor segítségét kéri

Sportcsarnok építéséhez várna támogatást.

Hirdetés

Sportcsarnok építéséhez kéri a kormány támogatását Sóvágó László. A fürdőváros polgármestere Facebook-oldalán tette közzé azt a levelet, amelyet Orbán Viktor miniszterelnöknek címzett, és amelyben részletesen leírja, miért fordult a kormányfőhöz.

A levélben többek között arról ír, hogy

a lakosok régóta megfogalmazódott igényét tolmácsolja, valamint kitér arra is: szándékuk komolyságát bizonyítja, hogy a mintegy 1,5 milliárdos beruházás 15 százalékát, 225 millió forintot az önkormányzat önerőként biztosítana.

Sóvágó Lászlót megkérdeztük, hogy a figyelemfelhívásnak miért ezt a módját választotta.

„Úgy látom, hogy az országban több helyen is egyedi kormánydöntés alapján építettek, illetve építenek sportcsarnokokat. Mi is megteszünk mindent annak érdekében, hogy ilyen módon jussunk hozzá egy multifunkcionális csarnokhoz. Várjuk a miniszterelnök számunkra kedvező válaszát”

– fogalmazott hangjában némi iróniával a polgármester.

A város fejlesztésére elkészített Pávai Vajna Tervben egyébként a következők olvashatók a beruházással kapcsolatban: 

A többfunkciós rendezvénycsarnok (és kapcsolódó rendezvénytér) megépítése, pályázati, vagy más állami turisztikai támogatási forrás segítségével. Ez a városunk lakossága és vendégeink által régóta igényelt fedett létesítmény megszünteti a (jelenleg csak a szabadtéri színpadra szervezhető) programok időjárási kockázatát, rangosabb események is lebonyolíthatók benne. A „Genius Palace” munkacímen előkészülő komplexum kulturális és sport rendezvények mellett egyéb programok (pl. konferenciák, bemutatók, vásárok) kiváló helyszíne is lehet majd. Várható költsége 1000-2000 fő közötti befogadóképességgel kb. 2-3 milliárd forint.

Szóljon hozzá!

Hirdetés