Hirdetés

Akiket felháborított a nyugdíjemelés mértéke

CH

2016.11.30. 15:52

Akiket felháborított a nyugdíjemelés mértéke
Kiss Gábor és Bangóné Borbély Ildikó (Fotó: MSZP)

Debrecenben bírálták a kormányt a szocialisták.

Hirdetés

Hirdetés

A kiszolgáltatottság helyett biztonságot, a szegénység helyett tisztes jövedelmet kell biztosítani a nyugdíjasoknak! – mondta Bangóné Borbély Ildikó országgyűlési képviselő Debrecenben tartott sajtótájékoztatóján.

Az urizáló politikával és politikusaival szemben a közel 3 milliós nyugdíjas társadalmat partnernek kell tekinteni, partnernek kell tekinteni a nyugdíjas civil szervezeteket, és újra létre kell hozni az idősügyi tanácsot!

- fogalmazott a politikus, aki szerint a miniszterelnök által bejelentett módosított nyugdíjemelés azt jelenti, hogy Orbán Viktor és a kormány átveri a nyugdíjasokat!

Mivel az infláció 2,3 szűzalékos, a kormánynak 2,3 százalékos nyugdíjemelést kellene adnia, nem 1,6 százalékost! Orbán Viktor figyelmét arra is felhívjuk, hogy a nyugdíj nem ajándék!

- hangsúlyozta Bangóné Borbély Ildikó.

Kiss Gábor, az MSZP nyugdíjas tagozatának megyei elnöke szerint nem csak az MSZP, hanem valamennyi nyugdíjas szervezet felháborítónak tartja minden idők legalacsonyabb nyugdíjemelését.

Az idős emberek anyagi helyzete méltatlan, méltatlan a ledolgozott évtizedek munkájához, amit ezért az országért tettek, becsülettel és tisztességgel végezték azt, arra gondolva, hogy majd idős korukban meg lesz annak a gyümölcse. Ehhez képest sok százezer nyugdíjas évtizedek fárasztó munkája után is éppen csak meg tud élni.

- fogalmazott a politikus, hozzátéve azt, hogy a nyugdíjasok társadalma, amelyik a legnagyobb szavazóbázist adja - közel hárommillió ember - úgy érzi, csupán a szavazatukra van szükség és a választások közeledtével ezért erősödik fel irántuk a figyelem. Erre enged következtetni a mostani nyugdíjemelés körül kialakult bizonytalanság is, hogy ezzel manipulálják őket.

MSZPnyugdíj

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.