Hirdetés

Négysávos út köti majd össze Debrecent Szegeddel

magyarepitok.hu

2016.10.15. 16:03

Négysávos út köti majd össze Debrecent Szegeddel
Fotó: magyarepitok.hu

A kormány 2018 után tervezi.

Hirdetés

Hódmezővásárhelyet északról elkerülő tehermenetesítő út két sávon épül, de bővíthető lesz négysávosra, naponta 18 ezer autótól kíméli meg a települést a keleti elkerülővel kiegészülve. 2018 után a kormány négysávos utat tervez Szeged és Debrecen összekötésére.

Kezdődik a 47-es út hódmezővásárhelyi, 13,4 kilométeres elkerülő szakaszának építése - jelentette be Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton az alföldi városban. A térség országgyűlési képviselői posztját is betöltő Lázár János elmondta, a 38 milliárd forint értékű fejlesztés a rendszerváltás óta a legnagyobb beruházás a városban.

Körhíd épül a végponton

Az új nyomvonalon két körforgalmi csomópont, egy különszintű csomópont, egy vasút feletti felüljáró és egy kerékpáros aluljáró épül. A végcsomópont egy vasutat és a közutat különszintben keresztező körhídként valósul meg.

A 47-es út az Alföld egyik fontos folyosójaként Debrecent köti össze Szegeddel. 2015-ben 61 kilométer hosszan elvégezték Békéscsaba és Szeged között a főút 11,5 tonnás burkolaterősítését, e fejlesztés utolsó ütemeként épül meg a megyei jogú várost elkerülő útszakasz.

Keleti elkerülő és Debrecen-Szeged gyorsforgalmi út

A projektről szóló sajtótájékoztatón a távlati tervekről is szó esett. Lázár János kifejtette, a kormány célja, hogy 2018 után Szegedet és Debrecent négysávos út kösse össze, segítve ezzel az északról dél fele haladó személy- és teherforgalmat.

útépítés47-es út

Szóljon hozzá!

Hirdetés