Hirdetés

Ez Debrecen! Mindenkit ellátnak finomságokkal a Kossuth téren

2016.09.21. 16:01

Ez Debrecen! Mindenkit ellátnak finomságokkal a Kossuth téren
Tavasszal is nagy sikere volt a bringás reggelinek (Fotó: Magyar Kerékpárosklub Debrecen)

Még a liszt- és laktózérzékenyekre is gondolnak. Feltéve, ha bringával érkeznek!

Hirdetés

Hirdetés

Amint arról beszámoltunk, a Mobilitási Hét zárásaként Európa-szerte autómentes napot tartanak szeptember 22-én, csütörtökön. A debreceni kerékpáros mozgalom, illetve a Magyar Kerékpárosklub helyi szervezete is kihasználja a lehetőséget, hogy

felhívja a városlakók és a városvezetés figyelmét a megnövekedett autóforgalom okozta környezeti, baleseti és városképi problémákra, a közösségi, a kerékpáros és a gyalogos közlekedés fejlesztésének szükségességére.

A Mobilitási Hét, illetve a hozzá kapcsoló autómentes nap egyik hosszú távú célkitűzése az, hogy rávegye a rendszerint autóval munkába, iskolába vagy kikapcsolódni járó polgárokat, hogy az utazáshoz fenntartható alternatív közlekedési módokat vegyenek igénybe.

A debrecenieknek a klub önkéntesei össznépi reggelit szerveznek csütörtökön. Aki biciklivel indul dolgozni vagy az iskolába, avagy hazafelé tart az éjszakai műszakból, és 6.30-tól 9 óráig felkeresi a főtéren a Magyar Kerékpárosklub helyi szervezetének sátrát, kakaóscsigát, csokis és sajtos croissant-t, Cserpes Trudit, üdítőt vagy kakaót kap reggelire. Ingyen!

Közben ellenőrizheti a kétkerekűje műszaki állapotát, vagy láncolajozást is kérhet.

Érdekesség, hogy a szervezők a liszt- és laktózérzékenyekre is gondoltak, ők glutén- és laktózmentes finomságok közül válogathatnak az egyik támogató jóvoltából.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.