Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Óriási attrakcióval kezdődik a karneváli felvonulás!

| 2016. 08. 16. | 11:34:00
Várhatóan közel ezren tekernek majd a Debreceni Virágkarnevál útvonalának teljes hosszán.
Óriási attrakcióval kezdődik a karneváli felvonulás!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A debreceni kerékpáros társadalom minden korábbinál nagyobb létszámban, közel ezer fővel teker majd augusztus 20-án reggel az idén ötven éves fennállását ünneplő Debreceni Virágkarnevál tiszteletére. A csapatok regisztrációja már lezárult, de még lehetőség van a csatlakozásra.

2009-ben rendeztek először virágdíszes kerékpáros felvonulást a virágkarneváli menet élén, melynek célja mindazon túl, hogy megidézze a virágkarnevál történelmi kezdeteit, az is volt, hogy bevonja a karneváli forgatagba a helyi lakosokat, akik a kerékpáros felvonuláson maguk is aktív részeseivé válnak az eseményeknek. Évről évre egyre több debreceni intézmény, cég, civil szervezet érzi fontosnak, hogy képviseltesse magát a virágkarneváli kerékpáros felvonuláson, népszerűsítve ezzel a kerékpározást, az egészséges életmódot és a civil összefogást.

23 csapat regisztrált

Idén minden korábbinál több, 23 csapat regisztrált a felvonulásra, összesen több mint 700 fővel. A regisztrált csapatok mellett több száz egyéni kerékpáros érkezése is várható, így idén valószínűleg eléri az ezret a résztvevők száma. A csapatok regisztrációja ugyan lezárult, de a felvonuláshoz továbbra is csatlakozhat bárki - egyénileg, családdal vagy barátokkal -, aki vállalja, hogy virágokkal díszített kerékpárral végigtekeri a karneváli útvonalat.

Gyülekező augusztus 20-án, reggel fél héttől a Miklós utcán!

Velocipédek és veterán kerékpárok kezdenek

A kerékpáros felvonulás élén idén is a Magyar Velocipéd Barátok Körének tagjai tekernek majd, akik a kerékpáros közlekedés őskorára emlékeztető látványos kerékpárjaikkal, az ún. velocipédekkel rendszeresen elkápráztatják a közönséget. Őket olyan veterán kerékpárok követik majd, melyek között több, 60-70 évvel ezelőtt készült, eredeti állapotában meghagyott vagy renovált kerékpár különlegességet is láthatunk.

Félszáz postás is teker majd

A csapatok sorában idén is ott lesz a kezdetek óta minden évben visszatérő Magyar Posta Zrt. csapata, akik az 50. születésnapját ünneplő Debreceni Virágkarnevál tiszteletére félszáz postás kerékpárral érkeznek majd. Szintén visszatérő csapat a Magyar Református Szeretetszolgálaté, akik idén azért tekernek, hogy a kárpátaljai tanulóknak legyen táskája és tanszere, és hogy az idei jégkár okozta károk után jövőre újra virágosak lehessenek az utcák, a kertek és a gyümölcsfák. A Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség részvétele a Reformáció 500. évfordulójára készülve igazi evangéliumi küldetés lesz.

Ovisoktól az egyetemistákig...

A legnagyobb csapattal idén a Debreceni Egyetem érkezik majd, ők 200 fővel regisztráltak. A csapatok között óvodások és általános iskolások - Százszorszép Óvoda, Faragó Utcai Óvoda, Dózsa György Általános Iskola - is tekernek majd, de újra itt lesznek a Debreceni Intézményműködtető Központ kerékpárosai is.

Egészségügyi intézmények is

Az egészséges életmódhoz nagyban hozzájárul a sportos életvitel, így a kerékpározás is, nem véletlen, hogy minden évben egyre több egészségügyi intézmény és civil szervezet csatlakozik a kerékpáros felvonuláshoz. Idén a menetben teker majd a Forrás Lelki Segítők Egyesülete, a Mályvavirág Alapítvány Debreceni Mályvavirág Pontja, a Holnapom Egyesület, az Apollo Egészségügyi Centrum Kft., valamint a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet kerékpáros csapata. A gyógyítás csodálatos, varázslatos folyamat, ezért választotta a Teva idei virágkocsijának „A gyógyítás csodája” címet és ennek szellemében tekernek majd ők is varázslósisakot és laborköpenyt viselve.

A DKV csapata is ott lesz

A felvonulók között minden évben számos kerékpáros egyesület és csapat is részt vesz, így idén a jótékonysági tevékenységeiről ismert Debrecen Bike Maffia, az egyéni kerékpárokat gyártó FlashBike Garázs, valamint a Decathlon Debrecen. Idén a Debreceni Közlekedési Vállalat is felvonul egy kisebb kerékpáros csapattal, hirdetve a vállalat elkötelezettségét a tiszta, közvetlen károsanyag kibocsátás nélküli városi közlekedés iránt.

A víztoronyból riksával jönnek

A menetben idén találkozhatunk még a Debreceni Kutyaiskola, a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület, az Interspar Áruház, a Daniella Kereskedelmi Kft. és a Vintage World Café & Shop kerékpáros csapatával, de két virágdíszbe öltöztetett elektromos riksával a Nagyerdei Víztorony is képviseli magát.

Szavazhatunk is!

A kerékpáros felvonulás a Pallagi úton, az Idősek Otthona melletti füves réten ér véget, ahol a csapatok és egyéni résztvevők részére lehetőség lesz fotózásra. A fotókat a szervezők készítik és töltik fel az Irány Debrecen Facebook oldalra, ahol bárki szavazhat a „Legvirágosabb bringára”, a „Legegységesebb csapatra” és a „Legnagyobb csapatra” augusztus 20-tól 28-ig.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Klasszikus rangadót vív a DVSC: jön az Újpest Debrecenbe!
Klasszikus rangadót vív a DVSC: jön az Újpest Debrecenbe!
A Lokinak már nem szabad pontokat hullajtania.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Több fejlesztést is átadtak Magyarhomorogon
A település mintegy 53 millió forintot nyert.
KSH: nőtt a munkanélküliségi ráta
A munkakeresés átlagos időtartama 8,9 hónap volt.
Állásbörze és felnőttképzési expó: több száz munkahelyet kínálnak
Április 26-án zárásig mintegy 30 cég és képzőhely várja a Fórum –1. szintjén az érdeklődőket.
Környezeti szennyezés miatt javasolt óvintézkedést a hajdúnánási polgármester
Aggodalomra okot adó minták a városhoz tartozó Tedejen.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Örkényi Bátor Zétény hamar a saját lábára állt.
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Nemcsak csúcskategóriás, hanem belépő kategóriás készülékek is elérhetők.
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.