Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Végzetes koncert: 24 év fegyház a polgári gyilkosnak

| 2022. 03. 11. | 14:08:00
A férfi többszörös és különös visszaeső. Kábítószer hatása alatt ölt.
Végzetes koncert: 24 év fegyház a polgári gyilkosnak
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Debreceni Törvényszék március 11-én ítéletet hirdetett annak a vádlottnak az ügyében, aki a közösségi oldalán megüzente a sértettnek, hogy megöli, majd nemsokkal később, egy Polgáron megtartott rendezvényen ígéretét be is tartotta.

A törvényszék a férfit bűnösnek mondta ki emberölés bűntettében, kerítés bűntettében, súlyos testi sértés bűntettének kísérletében és kábítószer fogyasztásával elkövetett kábítószer birtoklásának vétségében. Ezért őt 24 év fegyházbüntetésre ítélte és 10 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

A bíróság a vádlottat kizárta a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből.

Előzmények

A polgári férfi és élettársa anyagi gondokkal küzdöttek, ezért 2017. szeptember 18-át követően közösen úgy döntöttek, hogy pénzszerzés érdekében a nő szexuális szolgálatást fog nyújtani férfiaknak. A partnerek egy részét a nő egy közösségi oldalon kereste úgy, hogy hirdetést adott fel, míg a másik részét a vádlott szerezte. Többször a férfi közölte a sértettel, hogy kihez és hova kell mennie, de volt olyan is, hogy személyesen vitte el. A szexuális szolgáltatás után kapott pénzből a sértettnek egy bizonyos összeget át kellett adnia a vádlottnak. Volt olyan alkalom, hogy a nő ezt megtagadta, olyankor a férfi megverte. Előfordult, hogy a vádlott által beszervezett személlyel nem akart találkozni, ekkor a vádlott veréssel kényszerítette élettársát a nemi kapcsolatra. A vádlott egy gyerekkori ismerősének is ajánlotta a nőt 2019 márciusában. Két alkalommal össze is hozta a találkozót, amely során a nő és a férfi között kölcsönös szimpátia alakult ki. A férfi meg is sajnálta a nőt, és azt kihasználva, hogy a vádlott 2019 májusában Budapestre ment dolgozni, a nőt és annak gyermekét odaköltöztette a házába. A vádlott – miután tudomást szerzett a költözésről – elkezdte fenyegetni mindkettőjüket. Azt hangoztatta, hogy a gyerekkori ismerősét megöli, a közösségi oldalra is kiírta, hogy „augusztus18-án meghalsz”.

Az egyik alkalommal 2019. augusztus 2-án 18 óra 30 perc körül a vádlott Polgáron, egy ismerősével cigarettázott egy ház udvarán, amikor meglátta volt élettársát, aki egykerékpáron közlekedett. A férfi az ismerőse biciklijével a sértett után hajtott, majd az egyik kereszteződésben utolérte, megragadta a haját és hátra rántotta. A férfi ezután a nőt ököllel bántalmazta, aminek az vetetett véget, hogy az egyik lakóház udvaráról egy nő rászólt a vádlottra, hogy hagyja abba a sértett bántalmazását. A vádlott nem akarta elengedni a sértettet, de amikor meglátta a kiérkező rendőröket, elmenekült a helyszínről. A sértett könnyű sérüléseket szenvedett, azonban figyelemmel a bántalmazás módjára, a sérült testtájékokra, megállapítható, hogy a vádlott szándéka súlyosabb, 8 napon túl gyógyuló sérülés okozására irányult.

O. Sz. vádlott a testvérével együtt megjelent 2019. augusztus 19-én 19 óra körül egy gyerekkori ismerőse lakásánál. Mivel a házban senki nem tartózkodott, átmentek egy közelben lakó nőhöz, akinek az udvarán a vádlott ittas és feldúlt állapotban nadrágjából kivett egy 19,9 centiméter pengehosszúságú kést és azzal hadonászva azt kiabálta, hogy megöli a férfit, aki elszerette tőle az élettársát. A nő ekkor erőteljesen rászólt a vádlottra, aki sírni kezdett és bedobta a kezében lévő kést a közelében lévő farakásba, majd miután megnyugodott, megkereste a kést és azzal a szándékkal, hogy megkeresi a férfit, elindult a háza irányába. Vele ment testvére is, aki végig próbálta őt nyugtatni.

Ezen a napon Polgáron, a Barankovics téren rendezték meg az úgynevezett Újkenyér Ünnepét, amelyen az este folyamán megjelent a vádlott volt élettársa és a férfi is a családjával, annak ellenére, hogy előtte a sértettet fia figyelmeztette, hogy a vádlott a közösségi oldalán fenyegető üzeneteket küldözget neki. Ezt akkor sem a sértett, sem a családja nem vette komolyan. A vádlott a rendezvényre tartott, hogy beváltsa korábbi fenyegetéseit, ezt pedig élőben videón is közvetítette a közösségi oldalán, ahol végig azt hangoztatta, hogy meg fogja ölni a sértettet. A rendezvény helyszínére érve a vádlott meglátta a férfit, észrevétlenül hátulról megközelítette, majd előzetes szóváltás nélkül a hátára ugrott, amelynek következtében mindketten a földre estek. A dulakodás közben O. Sz. a kezében lévő késsel a sértettet a hátán derék- és nyaktájékon megszúrta. A sértett további bántalmazását a közelben tartózkodó, a rendezvény biztosítását ellátó rendőrök akadályozták meg, akik a férfit a helyszínen elfogták.

A sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítása közben életét vesztette.

A vádlott véréből és vizeletéből a kirendelt igazságügyi szakértő új pszichoaktív anyagot és kábítószert mutatott ki.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Győzelem vagy halál - így vág neki a szegedi útnak a DEAC
Győzelem vagy halál - így vág neki a szegedi útnak a DEAC
A debreceniek vereség esetén csak nagy mázlival juthatnának be a rájátszásba.
Hirdetés
Hirdetés
A nagypénteket sem úsztuk meg súlyos karambol nélkül Debrecenben
A nagypénteket sem úsztuk meg súlyos karambol nélkül Debrecenben
A Füredi úton a tűzoltók végzik a mentést.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Letették a logisztikai csarnok alapkövét Ebesen
A cégcsoport érdekeltségein keresztül már Debrecenben is jelen van. Zöld és lakosságbarát.
Kiterjesztik a debreceni panelprogramot
Értékes városi ingatlanok eladásáról is döntöttek a képviselők.
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Hirdetés