Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kósa Lajosék terítették a lapokat

| 2022. 01. 26. | 21:06:00
A fideszes jelöltek felvázolták a következő évek fejlesztési irányait – ha nyernek.
Kósa Lajosék terítették a lapokat
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Fidesz országos és a párt hajdú-bihari választmánya egyhangúan jóváhagyta a Fidesz-KDNP megyei egyéni képviselőjelölti listáját – jelentette be a párt január 26-i sajtótájékoztatóján Kósa Lajos megyei pártelnök. Az már a nap folyamán kiderült, hogy nincs meglepetés, a jelölt az a hat országgyűlési képviselő, akik legutóbb, 2018-ban is nyertek. A sajtóeseményen mindegyikük felvázolta az elmúlt négy év  eredményeit és a célkitűzéseket, ezekből emeltük ki a lényegesebbeket. 

Kósa Lajos, az 1-es országgyűlési választókerület (Debrecen) képviselőjelöltje

  • A BMW gyára a megépülés után a nemzeti GDP fél százalékát állítja majd elő, a Nemzeti Oltóanyaggyár nemzetstratégiai jelentőségű, a Debreceni Egyetem szintén kiemelt fontosságú a választókerületében; utóbbi esetben állatorvosi kart hoznának létre, a műszaki tudományok oktatásának továbbfejlesztése mellett.
  • A lakótelepeken a választások után újraindítanák a panelprogramot (fűtéskorszerűsítés), a kertségekben (mint a Nagysándor-telep) javítanák a szilárd burkolattal rendelkező utcák arányát, kulcsfontosságúak az óvodák, bölcsődék fejlesztése.
  • Messzemenőkig támogatja a kormány politikáját, mely szerint munkaalapú társadalmat kell építeni, a rászorultak kezét nem szabad elengedni, de terelni kell őket a munka világába. Növelni kell a GDP-ben a családtámogatási programok arányát.

Pósán László, a 2-es országgyűlési választókerület (Debrecen) képviselőjelöltje

  • Folytatni a kertségi infrastrukturális beruházásokat, főként, hogy a közeli ipari beruházások ezekre a lakóterületekre is hatással vannak (a Lencztelep és Pac lényegében összeépült).
  • A lakótelepeken elsődleges a parkolási problémák enyhítése, a zöld felületek minőségjavítása. A Tócóvölgyben olyan közparkot létrehozni, amely a Nagyerdőt idézi.
  • A déli városrész ipari övezetébe nagyberuházások érkeztek és jönnek folyamatosan, ez új kihívásokat jelent a közlekedésben, a szociális és egészségügyi területeken. Menedzselni szükséges – más képviselőkkel együttesen – a várost keletről elkerülő utak fejlesztéseket.

Tasó László a 3-es országgyűlési választókerület (Debrecen északkeleti része és további 15 település) képviselőjelöltje

  • Fontos az északkeleti elkerülő megépítése (a 4-es és s 471-es főútak között), amelyet Palkovics László miniszter (ITM) is támogat; kezdődik a Sámsoni út bővítés-korszerűsítése (a 100-as vasúti csomópontban aluljáró építésével). A felújított 48-as főút átadása nemsokára esedékes.
  • A határon túli Érmellékkel való kapcsolat erősítése érdekében éveken belül megnyitnák a teherforgalom előtt a nyírábrányi határátkelőt, ami sokat jelentene a térség gazdaságának.
  • Cél, hogy a Debrecenen kívüli városokban több pénz jusson gazdaságfejlesztésre, a beszállítók erősítésére. Nyíradonyban a szakemberképzés fejlesztése érdekében átképzőpontot terveznek, kulcskérdés a fiatalok helyben tartása.

Vitányi István, a 4-es országgyűlési választókerület (Berettyóújfalu és negyven bihari település) képviselőjelöltje

  • A legmélyebbről indultak, jegyezte meg, sok szegény aprófaluval. 2010 óta fontos fejlesztések zajlottak, beleértve az immár az államhatárig is elérő sztrádaberuházásokat. De említhető a Püspökladány–Biharkeresztes vasútvonal villamosítása is. Nagy reményeket fűznek a Debrecen-Nagyvárad vasútvonal létrejöttéhez.
  • Számos munkahelyteremtő beruházás zajlik, míg 2010-ben a munkanélküliségi rátájuk 12,3 százalékos volt, most ez 4,6 százalék (a megyei átlag alatt). Berettyóújfaluban 2019-ben 460 gyermek született, 2021-ben már 539, azt az irányt tartanák, mert azt jelenti, van jövőkép.
  • Rendeznék a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság elhelyezését, felújítani a mentőállomást, Komádiban tanuszodát építenének. A zsákai Rhédey Kastély után jöhet a Bocskai Várkastély fejlesztése Nagykerekiben, továbbá „végre megérdemelne” egy szállodát Berettyóújfalu a vendégek többnapos tartózkodása érdekében.

Bodó Sándor, az 5-ös országgyűlési választókerület (Hajdúszoboszló és a Sárrét, Püspökladányt, de Hortobágyot is beleértve) képviselőjelöltje

  • Hajdúszoboszlón a sport- és konferenciaturizmus érdekében multifunkciós rendezvénycsarnokra van szükség.
  • Püspökladány agrárfellegvár, sok vidékfejlesztési forrást szereztek és szereznének a jövőben; tervezik a strandfejlesztést, zajlik a tanuszoda-beruházás.
  • Hortobágyon létrehoznák a Madárszínházat és kiemelt cég a rendezvénytér, a csárda környékének fejlesztése. Egyek és Tiszacsege, a Tisza-part nincs még kellő mértékben kiaknázva, ez a következő esztendők egyik fontos csapásiránya.

Tiba István, a 6-os országgyűlési választókerület (Hajdúböszörmény a központ, de még négy város és öt falu is beletartozik) képviselőjelöltje

  • A Hajdúnánásnál létrehozandó MotoGP versenypálya nemcsak a hajdúvárosoknak, hanem a teljes Debrecen-Nyíregyháza-Miskolc háromszögnek lehetőségeket teremt.
  • Erőforrás a kiváló termőföld, s mivel a kormány a mezőgazdaságra stratégiai ágazatként tekint, rendkívüli fejlesztési források válnak elérhetővé ezekben az években.
  • A termálfürdőket tovább erősítenék, a hajdúnánási fürdő évi 150 ezres vendégszámát 4 milliárdos beruházással megdupláznák. Hajdúböszörménynek ki kell használnia a debreceni északnyugati ipari övezet közelségét, a sztrádakapcsolatot. Megvalósulna a Debrecen-Hajdúböszörmény-Hajdúdorog kerékpárút, sőt egészen Tiszafüredig el lehetne jutni két keréken, ami nagy lökést adna a biciklis turizmusnak és a sportágnak. 

RaL

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Elhunyt András Ferenc, a nemzet művésze
Elhunyt András Ferenc, a nemzet művésze
A magyar film világa kiváló alkotót veszített el.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Esővízgyűjtők: 70,4 milliót költenek ötezer tartályra
Eredményes volt a debreceni önkormányzat közbeszerzése.
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Nemcsak csúcskategóriás, hanem belépő kategóriás készülékek is elérhetők.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.