Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Doboznyi összefogás - add tovább Debrecenben

| 2020. 12. 03. | 19:41:00
A járvány ellenére sem marad el az akció.
Doboznyi összefogás - add tovább Debrecenben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

"Egy doboznyi szeretet és összefogás Debrecenért - Add tovább" adománygyűjtő pontot adtak át december 3-án a Kölcsey Központ főbejáratánál.

Puskás István, Debrecen alpolgármestere elmondta, hogy minden olyan összefogás, amelynek eredményeként bajba jutott vagy nehéz sorsban élő családokon, vagy idős emberek segíthetünk, példaértékű. Idén az advent és a karácsony megünneplése - a koronavírus árnyékában – jóval csendesebb körülmények és a szűkebb keretek között lehetséges, ezért most különösen fontos, hogy odafigyeljünk azokra, akik segítségre, támogatásra szorulnak. Debrecen a Debreceni Karitatív Testület koordinálásában, a történelmi egyházakkal összefogva szervezte meg az idei adománygyűjtést, így a Kölcsey Központ főbejáratánál elhelyezett "szeretetdobozokat" megtölthetjük tartós élelmiszerrel, édességgel, tisztálkodási- és tisztítószerekkel emelte ki Puskás István. A városvezető az első szeretetdobozt csokoládéval és alapélelmiszerekkel töltötte meg, remélve, hogy sokan cselekednek hozzá hasonlóképpen.

Rózsahegyiné Juhász Éva, a Debreceni Karitatív Testület elnöke elmondta: azt az adománygyűjtést folytatják az akcióval, amelynek már sok éve az Add tovább házikó volt a helyszíne a város főterén. Tavaly 3500 családnak tudtunk segíteni a felajánlásokkal.

A gyűjtés idén december 23-ig lehetséges. Hétfőtől péntekig 8 és 18 óra, szombaton 8 és 13 óra között. 

Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervez Közhasznú Nonprofit elnöke megköszönte minden közreműködőnek, önkéntesnek és munkatársnak, hogy ebben a rendkívüli helyzetben is segítettek, és munkájuknak köszönhetően ismét sikerül kifejezni az advent legfőbb üzenetét, a szeretet és az összefogást. Annak érdekében, hogy a gyerekek ne maradjanak az ilyenkor szokásos csodák és meglepetések nélkül - hasonlóan a mi gyermekkorunk karácsonyi élményeihez, amelyre a mai napig hálás szívvel emlékezzünk vissza - egy rendhagyó kiállítást szerveztek.

Az arra sétálók tekintete előtt december 3-tól a Kölcsey Központ Hunyadi utca felőli kirakatában, egy békés, csodákkal teli téli táj tárul fel. A hófedte, zöldellő fenyőfákkal tűzdelt tájon, a csendesen megbújó erdei házikójában a mikulást is megpillanthatjuk.

A szervezők remélik, hogy a biztonságos módon, kizárólag az utcáról megtekinthető kiállítás nem csak a kisgyermekes családoknak okoz majd sok örömteli pillanatot.

A mesebirodalom, amelyben még egy jegesmedve család életét is megleshetjük, adakozók felajánlása, közreműködése, kétkezi munkája: az AKSD Kft.-nek, a DEKERT Debreceni Kertészeti és Humán Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft.-nek, Pikó Sándor képzőművésznek és Tépe község önkormányzatának, illetve a Főnix Rendezvényszervező munkatársainak.

Debrecen vélhetően egyetlen valóságos, azaz nem virtuális kiállítása december 27-ig tekinthető meg, természetesen az érvényes kijárási korlátozásnak megfelelően, jelenleg hajnali 5-től este 20 óráig.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Térköveznek, parkolókat alakítanak ki, rendbe teszik a kosárlabdapályát.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.