Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Reggelivel kedveskedtek a kerékpárosoknak Berettyóújfaluban

| 2020. 10. 02. | 19:36:00
Közlekedésbiztonsági előadást is tartottak az iskolásoknak.
Reggelivel kedveskedtek a kerékpárosoknak Berettyóújfaluban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kerékpáros reggelivel várták a munkába, iskolába menőket október 2-án reggel Berettyóújfaluban, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola mögötti parkban. A két keréken érkezők péksüteményt, gyümölcsöt, frissítőt és közlekedésbiztonsági füzetet kaptak. A rendezvény ideje alatt az Ethna Kerékpárbolt és Szerviz munkatársai ingyenesen átvizsgálták a kerékpárokat, emellett biciklis kiegészítőkkel kedvesekedtek a látogatóknak.

A városban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programnak köszönhetően több mint másfél kilométernyi újabb kerékpárút épült, valamint a berettyószentmártoni szakasz is teljesen megújult. Muraközi István elmondta, már több mint 10 kilométer a városi kerékpárút-hálózat hossza. A polgármester tudatta, egyre többen "pattannak" kétkerekűre, bár szerinte ez egy vidéki kisvárosban nem meglepő, hiszen eddig is sokan használtak kerékpárt. – Sokan azért választották ezt a járművet, mert nincs autójuk, mások iskolába, munkába járáshoz vették igénybe. Most azonban felnő egy olyan generáció, ami már nem alternatív közlekedési eszközként, hanem kimondottan sporteszközként használja a kerékpárt, vagy a szabadidő hasznos eltöltésének eszközeként. Úgy gondoljuk, ez a mai reggeli arra is felhívja a figyelmet, hogy minél többen, nyugodtan használják a bicikliutat a városban, hiszen biztonságos a közlekedés – fogalmazott a polgármester.

Tudatta, Berettyóújfaluban nem kerékpársávot festenek fel, hanem független úthálózatot alakítanak ki, így fokozva a biztonságot.

Muraközi István

A városvezető szerint hasznos, hogy mielőtt kerékpárra ülnek az emberek, tisztában legyenek a közlekedés alapvető szabályaival, így az ilyen rendezvényekkel fel lehet hívni a figyelmet KRESZ betartásának fontosságára. – Ügyességi versenyt, oktatást lehet tartani, hiszen két keréken is találkozhatunk gyalogosokkal, nagyobb személygépjárművel, ezért a saját és a többi közlekedő biztonságának megóvása miatt szükségesek ezek az összejövetelek. Nem utolsó sorban pedig láthatjuk, széles a kínálat a kerékpároknál, így először érdemes eldönteni, mire kívánjuk azt használni. Egy-egy ilyen alkalom erre is ideális – mondta.

Muraközi István a Cívishír érdeklődésére tudatta, nem állnak meg a kerékpárút-fejlesztéssel, hiszen azokat az utcákat, intézményeket, közösségi tereket is be kívánják kapcsolni a meglévő hálózatba, ahol nagy tömegben vannak jelen biciklisek. Ilyen például a temető, a kórház vagy a városban lévő iskolák. A településen nemcsak a bel-, hanem a külterületi szakasz hossza is jelentős, hiszen Nagyváradig is el lehet kerekezni, a Berettyó-töltésen Szeghalomig, vagy akár a derecskei csemetekertig a 47-es főút mellett. Ezek továbbfejlesztése a polgármester szerint kiváló turisztikai lehetőség, de ennek köszönhetően a helyiek is nagyobb túrákra vállalkozhatnak.

A nap folyamán a Berettyóújfalui József Attila Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában – a járványügyi szabályokat szigorúan betartva – Tarr Sándor közlekedési szakember, a Koroknai Autósiskola munkatársa tartott előadást a gyerekeknek, valamint Lukács Zsolt, a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság munkatársa beszélt a kerékpárosokra vonatkozó szabályokról, az utakon lévő veszélyekről. A szervezők a legkisebbekre is gondoltak: az óvodások futóbicikliket, védősisakokat, térd- és könyökvédőket kaptak, amit az intézményben tudnak használni. A program zárásaként a Gabitrial extrémsport csapat tagjai látványos bemutatót tartottak a gyerekeknek, majd a vállalkozó szelleműek kipróbálhatták az akadálypályát.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Röplabda bronzcsata: idegenben egyenlített a Debrecen
Röplabda bronzcsata: idegenben egyenlített a Debrecen
Az Extraligában szereplő DEAC három szettben győzött.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.