Így lett menő menzája a hajdúböszörményi iskolának
Zárul a Bocskai Alapítvány által elnyert Menő Menza a Hajdúböszörményi Bocskai István Általános Iskolában című projekt. A tevékenységek célja az iskola diákjainak és családtagjainak körében az egészséges életmód, különösen az egészséges táplálkozás népszerűsítése volt. A tanulók ennek keretében különböző elméleti, játékos foglalkozásokon vettek részt, de mellette a gyakorlatban is megismerkedtek az egészséges ételekkel, alapanyagokkal. Az iskola ebédlőjében megvalósult fejlesztések, eszközbeszerzések tették lehetővé, hogy a gyerekek egy komfortosabb, jól felszerelt helyen fogyaszthassák el ebédjüket.
Az alapítvány két tanéven keresztül kínált rendszeres programokat elsősorban a tanulók, másodsorban családtagjaik, valamint a pedagógusok és a konyhai dolgozók számára. A szakmai segítséget képzett dietetikus biztosította, aki a tanácsadások és csoportfoglalkozások alkalmával személyre szabottan is adott tanácsokat.
Az iskola területén három egyállásos és egy kétállásos ivókutat telepítettek, biztosítva a gyerekek és az iskola dolgozói számára a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékbevitelt, csökkentve ezáltal a szánsavas, cukrozott folyadékok fogyasztását.