Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Embereket tartott fogva egy nyírábrányi nő és agresszív lánya

| 2020. 06. 03. | 11:55:00
Fegyházba küldenék őket.
Embereket tartott fogva egy nyírábrányi nő és agresszív lánya
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Minősített emberrablás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség azokkal a nőkkel szemben, akik a

sértettek bizalmába férkőzve őket a nyírábrányi lakásukba invitálták, majd onnan csak azt követően akarták őket elengedni, ha pénzt adnak nekik. 

A vádirat szerint a vádlottak – anya és lánya – a bűncselekmény elkövetését megelőző időszakban nehéz anyagi helyzetben voltak, rendszeres jövedelemmel, munkahellyel nem rendelkeztek. A fiatalabb Debrecenben vállalt alkalmi munkát, és az ideiglenes szálláshelyén ismerkedett meg a férfi sértettel. 2019 augusztusában az anya meglátogatta a lányát, majd megismerkedett az egyedülálló, beteg, életvitelében támogatásra szoruló sértettel, akinek rögtön felajánlotta, költözzön hozzájuk Nyírábrányba. A sértett ebbe beleegyezett, azonban azt megelőzően az idősebb nő magához vette a férfi kézitáskáját, amelyben a személyes okmányai, bankkártyája volt, és a lányával együtt közölték, azokat addig nem adják neki, amíg a nyugdíját fel nem tudják venni.

A sértett vonakodott megadni a PIN-kódot, ezért a fiatalabb nő kétszer pofon ütötte. Ezzel a vádlottak a sértett ellenállását megtörték, majd 144 ezer forintot vettek fel a férfi számlájáról.

Ezután a vádlottak a férfival Nyírábrányba utaztak, ahol a sértettet egy nyári konyhában bezárva tartották, többször bántalmazták. A sértettnek 2019 szeptemberében sikerült egy ablakon kimásznia, majd a polgármesteri hivatalba ment segítséget kérni. A vádlottak lakóhelyén a sértett okiratait és bankkártyáját megtalálták, lefoglalták, majd azokat visszaadták.

Mást is fogva tartottak

2019 augusztusában a vádlottak pénzszerzés érdekében egy nőismerősüket is a nyírábrányi lakásukba csalták, majd néhány nap után az idősebb nő elkérte a sértettől a személyes okmányait és a bankkártyáját. A nő bízott a vádlottakban, ezért megadta nekik a PIN-kódot is. Másnap az idősebb vádlott azzal gyanúsította meg a sértettet, hogy ellopott tőlük 25 ezer forintot, ezért megfenyegette, addig nem fogja elengedni, ameddig a pénzt vissza nem adja. A fiatalabb vádlott rátámadt a nőre, vascsővel, majd nadrágszíjjal ütötte az asszonyt. Később, az esti órákban

a fiatalabb vádlott a sértettet a nyári konyhába vitte, ott műanyag pohárból forró vizet locsolt a combjára, majd egy seprűnyéllel ütlegelte, azonban ekkor már 500 ezer forintot követeltek tőle.

A sértettnek egy hónappal később sikerült kimenekülnie a házból, és a településen élőktől kért segítséget. A bántalmazás, valamint a leforrázás következtében a nőnek 8 napon túl gyógyuló égési, 8 napon belül gyógyuló zúzódásos és hámhorzsolásos sérülései keletkeztek. A nyomozóhatóság az eljárás során a vádlottak lakóhelyén lefoglalta a sértett személyes okmányait és bankkártyáját.

A megyei főügyészség a bűnügyi felügyelet hatálya alatt álló idősebb, és a letartóztatásban lévő fiatalabb nő ellen társtettesként, felfegyverkezve elkövetett emberrablás bűntette, súlyos testi sértés bűntette és okirattal visszaélés vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Állami kitüntetést kapott a debreceni fizikus
Állami kitüntetést kapott a debreceni fizikus
Krasznahorkay Attila János világszínvonalú eredményeket ért el.
Eltűnt a debreceni Farkas Glória Viktória
Eltűnt a debreceni Farkas Glória Viktória
Január 24-én látták utoljára.
Gazdaság
Biharkeresztes Nagyvárad egyik ékkövévé válhat
A nagyvárosi lét szerves részévé szeretne válni a kisváros.
Közel 90 millióból bővítik a hajdúdorogi piacot
Nyírábrányi cég végzi a munkát.
A honatya eljött Budapestről Hajdúszoboszlóra megdöbbenni a vendégmunkásokon
A debreceni gyárépítéseken dolgozók miatt aggódik.
Jól teszi, ha átnézi a NAV által készített szja-tervezetet!
Május 21-ig lehet módosítani, kiegészíteni.
Költségvetés: így csábítják a fürdőbe a helyieket Berettyóújfaluban
Átlépte az egymilliárdot a város iparűzésiadó-bevétele.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A levegő-kompresszorok fejlődéstörténete és jelenkori állapota
A levegő-kompresszorok fejlődéstörténete és jelenkori állapota
Az elmúlt néhány évtized robbanásszerű fejlődést hozott.
Aquaticum: fejlesztik a játszóházat és játszósarkot
Aquaticum: fejlesztik a játszóházat és játszósarkot
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés