Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Embereket tartott fogva egy nyírábrányi nő és agresszív lánya

| 2020. 06. 03. | 11:55:00
Fegyházba küldenék őket.
Embereket tartott fogva egy nyírábrányi nő és agresszív lánya
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Minősített emberrablás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség azokkal a nőkkel szemben, akik a

sértettek bizalmába férkőzve őket a nyírábrányi lakásukba invitálták, majd onnan csak azt követően akarták őket elengedni, ha pénzt adnak nekik. 

A vádirat szerint a vádlottak – anya és lánya – a bűncselekmény elkövetését megelőző időszakban nehéz anyagi helyzetben voltak, rendszeres jövedelemmel, munkahellyel nem rendelkeztek. A fiatalabb Debrecenben vállalt alkalmi munkát, és az ideiglenes szálláshelyén ismerkedett meg a férfi sértettel. 2019 augusztusában az anya meglátogatta a lányát, majd megismerkedett az egyedülálló, beteg, életvitelében támogatásra szoruló sértettel, akinek rögtön felajánlotta, költözzön hozzájuk Nyírábrányba. A sértett ebbe beleegyezett, azonban azt megelőzően az idősebb nő magához vette a férfi kézitáskáját, amelyben a személyes okmányai, bankkártyája volt, és a lányával együtt közölték, azokat addig nem adják neki, amíg a nyugdíját fel nem tudják venni.

A sértett vonakodott megadni a PIN-kódot, ezért a fiatalabb nő kétszer pofon ütötte. Ezzel a vádlottak a sértett ellenállását megtörték, majd 144 ezer forintot vettek fel a férfi számlájáról.

Ezután a vádlottak a férfival Nyírábrányba utaztak, ahol a sértettet egy nyári konyhában bezárva tartották, többször bántalmazták. A sértettnek 2019 szeptemberében sikerült egy ablakon kimásznia, majd a polgármesteri hivatalba ment segítséget kérni. A vádlottak lakóhelyén a sértett okiratait és bankkártyáját megtalálták, lefoglalták, majd azokat visszaadták.

Mást is fogva tartottak

2019 augusztusában a vádlottak pénzszerzés érdekében egy nőismerősüket is a nyírábrányi lakásukba csalták, majd néhány nap után az idősebb nő elkérte a sértettől a személyes okmányait és a bankkártyáját. A nő bízott a vádlottakban, ezért megadta nekik a PIN-kódot is. Másnap az idősebb vádlott azzal gyanúsította meg a sértettet, hogy ellopott tőlük 25 ezer forintot, ezért megfenyegette, addig nem fogja elengedni, ameddig a pénzt vissza nem adja. A fiatalabb vádlott rátámadt a nőre, vascsővel, majd nadrágszíjjal ütötte az asszonyt. Később, az esti órákban

a fiatalabb vádlott a sértettet a nyári konyhába vitte, ott műanyag pohárból forró vizet locsolt a combjára, majd egy seprűnyéllel ütlegelte, azonban ekkor már 500 ezer forintot követeltek tőle.

A sértettnek egy hónappal később sikerült kimenekülnie a házból, és a településen élőktől kért segítséget. A bántalmazás, valamint a leforrázás következtében a nőnek 8 napon túl gyógyuló égési, 8 napon belül gyógyuló zúzódásos és hámhorzsolásos sérülései keletkeztek. A nyomozóhatóság az eljárás során a vádlottak lakóhelyén lefoglalta a sértett személyes okmányait és bankkártyáját.

A megyei főügyészség a bűnügyi felügyelet hatálya alatt álló idősebb, és a letartóztatásban lévő fiatalabb nő ellen társtettesként, felfegyverkezve elkövetett emberrablás bűntette, súlyos testi sértés bűntette és okirattal visszaélés vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Húsvéti időjárás: az égiek kegyesek hozzánk
Húsvéti időjárás: az égiek kegyesek hozzánk
25-27 fok! Köszönjük, elég lesz!
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Pert nyert a Forbes a Hell cég ellen, azaz le lehet írni a milliárdos tulajdonosok nevét
2019-ben a személyiségi jogok megsértése miatt nyújtottak be keresetet a bíróságra.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Innovációs Laboratóriumot avattak az NI Hungary debreceni telephelyén.
Hirdetés