Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

2023-ban motoGP-futamot rendeznek Hajdúnánásnál

| 2020. 06. 20. | 16:33:00
Hatvanöt milliárd forintos beruházás, most nagyon össze kell fognia a régiónak!
2023-ban motoGP-futamot rendeznek Hajdúnánásnál
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hatvanöt milliárd forintból valósulhat meg a Hajdúnánás mellett felépíteni tervezett keleti-magyarországi motoGP pálya és annak kiszolgáló egységei; az első futamot 2023-ban rendezik meg, a nemzetközi szervezettel kötött szerződés 8 évre biztosítja Magyarország számára futamok rendezését – hangzott el a versenypálya-beruházás június 20-i projektindító hajdúnánási rendezvényén.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszer (képünkön) kiemelte, egyedi, izgalmas pályát kívánnak építeni, a motoGP mellett superbike-futamra is leszerződtek. 2022-ben vagy 2023 elején pedig már egy előversenyt is lebonyolítanának tesztelni mind a létesítményt, mind a környékbeli infrastruktúrát a közlekedéstől a szállás- és vendéglátóhelyek kapacitásáig. A miniszter hangsúlyozta, a beruházást nemcsak versenyek lebonyolításának szándéka, hanem Debrecen járműipari központtá válása és a Debreceni Egyetem járműipari képzésének fejlesztése révén gazdasági-tudományos megfontolások is indokolták. A tárcavezető szerint ilyen típusú és marketingértékű fejlesztésekkel kapcsolható magasabb fokozatba a magyar gazdaság, így jöhetünk ki „erősebben a pandémiából, mint ahogy belementünk”. 

Kósa Lajos országgyűlési képviselő rámutatott, többfunkciós, évi 200 eseménynapos pálya jön létre, a cél olyan motoros élménypark megteremtése, ahová a térség kínálta kikapcsolódási lehetőségek révén családi program ellátogatni. Ötvenmilliós piacra lövünk, több százezren fognak Kelet-Magyarországra érkezni a pálya révén – vetítette előre, hozzátéve: a Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza súlypontjában lévő létesítmény létrehozása és majdani üzemeltetése érdekében olyan régiós összefogásra, együttműködésre van szükség, amire soha korábban nem volt példa. 

Kósa Lajos: Ekkora jelentőségű regionális projekt soha nem volt korábban

Míg Kósa Lajos megjegyezte, Palkovics László és Talmácsi Gábor nélkül nem lett volna sikeres a projekt, addig a másik kettő Kósa úttörő szerepét méltatta. Az elhangzottak alapján Palkovics volt az, aki megszerezte a kormány támogatását, Talmácsi nélkül pedig nem nyíltak volna meg a szükséges nemzetközi ajtók. Kósa érdeme leginkább az, hogy folyamatosan felszínen tartotta, menedzselte a motoGP-álmokat, megtalálva, összefogva a sikerhez szükséges embereket.

Talmácsi Gábor is felszólalt

Talmácsi Gábor korábbi motoGP-világbajnok azért elégedett – emelte ki –, mert érdemben tehet azért, hogy ha már ő maga nem versenyezhetett hazai pályán, másnak lehessen rá lehetősége. Hozzáfűzte, a motoGP a világ negyedik legnézettebb versenye, és nagyszerű, hogy a 2023-as huszonkét nagydíj egyike a magyar lehet. A pálya üzemeltetése kapcsán rámutatott, nagyon sok klub érdekelt abban, hogy megfelelő pályán űzhessék a gyorsasági motorozást.

Ezt a területet is érinti a majdani pálya Hajdúnánás határában

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Térköveznek, parkolókat alakítanak ki, rendbe teszik a kosárlabdapályát.
Hirdetés
Hirdetés
Több mint 2300-zal kevesebb postás van Magyarországon, mint 2022-ben
Több mint 2300-zal kevesebb postás van Magyarországon, mint 2022-ben
Nagy Márton közölte, a Magyar Postára a jövőben is szükség lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.